Samenwerkingsovereenkomst tussen Kasteel van GAASBEEK en gemeente LENNIK

Samenwerkingsovereenkomst tussen Kasteel van GAASBEEK en gemeente LENNIK

Nieuwpartnerschap_
De overeenkomst werd ondertekend. Foto ingezonden
 

Het Kasteel van Gaasbeek en de gemeente Lennik gaan een nieuw partnerschap aan voor 2 jaar.
In het kader van de missie van het kasteel en van het beleid van de gemeente streven beide partijen naar een wederzijdse meerwaarde die de Lennikse gemeenschap in haar cultuurbeleving in vele opzichten ten goede komt. Het kasteel wil zich profileren als een gastvrij en open huis voor alle Lennikenaren. De gemeente is trots op de aanwezigheid van dit unieke stuk patrimonium op haar grondgebied, en wil deze fierheid ook bekrachtigen met een jaarlijkse financiële ondersteuning. 

De gemeente voorziet een jaarlijkse basissubsidie van 7.500 euro ter ondersteuning van de werking
en de uitstraling van het kasteel. Het kasteel stelt hiervoor 700 gratis inkomtickets ter beschikking
die de gemeente Lennik verdeelt onder haar inwoners. 400 tickets worden geschonken aan elke nieuwe inwoner van Lennik die 18 jaar of ouder is. Deze worden automatisch opgenomen in het welkompakket voor nieuwe inwoners. De overige tickets kunnen Lennikenaren, op eenvoudig verzoek, verkrijgen bij de gemeente Lennik via het onthaal. Iedere Lennikenaar, vanaf 18 jaar, kan jaarlijks 1 gratis ticket aanvragen. 

Ook kinderen en jongeren die school lopen op het grondgebied van Lennik en die het kasteel in schoolverband bezoeken, vallen - samen met hun begeleiders - onder deze regeling.
Alle erkende socio-culturele verenigingen en de verschillende gemeentediensten kunnen gratis gebruik maken van de vergaderaccommodatie van het kasteel tijdens de kantooruren, mits tijdige reservering en mits de agenda dit toestaat. Het kasteel kan voor de organisatie van haar activiteiten een beroep doen op de logistieke ondersteuning vanwege de gemeente. 

Beide partners verbinden zich er toe om jaarlijks een bedrag van 2.500 euro op hun begroting te oormerken voor een gezamenlijk project. Voor 2019 is dit het project Somnia. Anne Teresa en Jolente De Keersmaeker creëren een locatie-based productie in het park van Gaasbeek. Een groep van meer dan 35 dansers dansen in dialoog met hun natuurlijke omgeving: zwaartekracht, de muzikale klanken van de natuur, de verschillende ritmes van het leven buiten de stad. De onderliggende verhalen komen uit Shakespeare en van Novella Somnium (1608), een intrigerende mengeling van wetenschap en fantasie. De avant-première op 28 mei 2019 wordt gratis aangeboden aan de inwoners van Lennik, op vraag van Anne Teresa De Keersmaeker. 

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 mei 2019
Marc Sluys
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 22 mei 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 17 mei 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 08 mei 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 30 apr 2020

archief