Vrijstaat Vanmol uit EIZERINGENwint drie medailles op internationaal bierconcours

Vrijstaat Vanmol uit EIZERINGENwint drie medailles op internationaal bierconcours

Auto
 

Microbrouwerij Vrijstaat Vanmol uit Eizeringen (Lennik) sleepte op het internationaal bierconcours in Aveiro (Portugal) maar liefst drie medailles in de wacht. Tripel Gronckel won zilver in de categorie ‘Belgian Pale Strong Ale’. Gronckel Blond en de Session IPA Janimal behaalden elk een bronzen plak.

De iBEERian Awards (www.ibeerianawards.com) worden jaarlijks georganiseerd. In het verleden viel de microbrouwerij van Erwin Vanmol daar ook al in de prijzen. In 2017 pakte de microbrouwerij het zilver met de Gronckel Blond. Prins van Brabant behaalde vorig jaar het zilver in de categorie ‘Saison’. Het straf blonde bier Klauw dat Vanmol brouwt in voor een private klant, werd toen het op één na beste in de categorie ‘Belgian Pale Strong Ale’.

Vrijstaat Vanmol werd in mei 2016 opgericht door cartoonist Erwin Vanmol (52). Hij wordt bijgestaan door zijn medevennoot Jan Panneels (18), die destijds als 15-jarige de jongste professionele brouwer ter wereld was. Vrijstaat Vanmol produceert op dit ogenblik de Janimal van 3,3%, de Prins van Brabant van 4,7%, de Gronckel Blond van 6,5%, de Tripel Gronckel van 9% en de Quadrupel Gronckel van 11%. De Vrijstaat Vanmol-bieren zijn verkrijgbaar bij cafés, restaurants en drankenhandelaars, die kwaliteitsbieren hoog in het vaandel dragen.
www.vrijstaat

 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 jun 2019
Marc Sluys
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 22 mei 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 17 mei 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 08 mei 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 30 apr 2020

archief