Iitiatietoernooi van Judoclub LENNIK sluit het seizoen af

Iitiatietoernooi van Judoclub LENNIK sluit het seizoen af

Opwarming_initiatietoernooi_lennik_belg_kamp_nathan_de_cuyper
hooftrainer Jan Van Holder 5e dan en enkele pumi judoclub Lennik. Foto Ingezonden
 
Hooftrainer_jan_van_holder_5e_dan_en_enkele_pumi_judoclub_lennik
opwarming initiatietoernooi Lennik belg kamp nathan de cuyper
 

Zowat 150 jonge judoka’s en hun ouders trokken zondagochtend naar de sporthal van Lennik. Traditioneel gezien betekent het initiatietoernooi van Judoclub Lennik het einde van het seizoen. De deelnemers kwamen uit Gooik, Sint-Pieters-Leeuw, Dworp, Lembeek, Dilbeek, Geraardsbergen en uiteraard Lennik zelf. De bedoeling van het toernooi is voornamelijk U8-judoka’s op een losse en ongedwongen manier kennis laten maken met wedstrijdjudo. De wedstrijdpoules van U 10-  en U13-judoka’s waren iets competitiever van aard. Belgisch kampioen -55kg Nathan De Cuyper, van judoclub Sint-Pieters-Leeuw, nam de gezamenlijke opwarming voor z’n rekening.


U8-jongens en -meisjes ontdekken wedstrijdregels op speelse manier
De jongste deelnemers aan het toernooi, jongens en meisjes geboren in 2012, 2011 en 2010 beten de spits af. Doorgaans leiden scheidsrechters het gevecht in goede banen. Maar bij de U8 stond kennismaken met de regels op de voorgrond: hoe betreed ik de mat? Hoe moet ik groeten? Welke bevelen geeft de scheidsrechter? Hoe zit zo’n kamp in mekaar? Al deze zaken werd hen bijgebracht door coaches én scheidsrechters. Deze jonge kinderen vochten voor wat ze waard zijn. En voor hun eerste wedstrijdtrofee.

Judo-pumi’s vechten volwaardige wedstrijden
Bij de pumi’s U10 en U13 (pupillen + miniemen) schonken de begeleiders en scheidsrechters voornamelijk aandacht aan de toepassing van hetgeen ze op training leren. Immers, judotechnieken correct toepassen tijdens een gevecht is verre van evident voor deze kinderen. Finaal vochten ze wel voor de overwinning én voor de eer van hun club. Het waren de judoka’s van thuisploeg Lennik die het laken naar zich toetrokken. Zij wonnen 11 van de 29 wedstrijdpoules. Judoclub Dworp/Halle won 7 poules, Gooik 4 poules, Dilbeek 3 poules en Sint-Pieters-Leeuw en Lembeek wonnen elk 2 wedstrijdpoules.

Toernooiformule zet familiaal karakter van de Lennikse judoclub extra in de verf.
Pas op zaterdagavond 22u00 kon de sportzaal klaargezet worden voor de volgende dag. Opmerkelijk: de bestuursleden van Lennik werden bijgestaan door Judoclub Gooik om de zaal klaar te krijgen voor het toernooi. Na afloop van het toernooi sloten verschillende leden van andere clubs spontaan aan om de sportzaal terug te ontruimen. Dit symboliseert de familiale sfeer die heerst tussen de judoclubs onderling. Judoclub Lennik hecht trouwens zelf heel veel belang aan het familiaal karakter van de club. Dit vertaalt zich dan ook in een stijging het voorbije seizoen van 93 naar 107 aangesloten judoka’s . Ook het initiatietoernooi dat de club zondag inrichtte, is daar een heel concreet voorbeeld van.

 

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 jun 2019
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 12 sep 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 aug 2020
Guido Van Cauwelaert | 18 feb 2020

archief