LENNIK – Burgemeester tevreden met opheldering feiten van slagen en verwondingen

LENNIK – Burgemeester tevreden met opheldering feiten van slagen en verwondingen

Sh2_0290
 

De recherche slaagde er op korte termijn in om de feiten van slagen met verwondingen op de Markt (op de avond van 6/7) op te helderen en de daders te laten vervolgen door het parket.

“Ik ben als burgemeester opgetogen over de ernst waarmee het onderzoek werd gevoerd en over de nuttige inbreng (alweer) van de camera’s die wij op de Markt en omgeving hebben. Reden waarom het systeem willen uitbreiden naar andere plaatsen in Lennik. Het mag duidelijk zijn dat wij in het bruisende maar ook landelijke  Lennik dergelijke vormen van criminaliteit en overlast NIET dulden en in de toekomst opnieuw daders krachtdadig zullen opsporen én vervolgen.” aldus burgemeester Irina De Knop.

 Op zaterdagavond 6 juli laatstleden was een man in Lennik centrum het slachtoffer van slagen met verwondingen door meerdere personen. Een paar dagen later legde hij klacht neer bij de wijkpolitie van de politiezone Pajottenland die meteen samen met de lokale recherche het onderzoek voerde naar de daders.

Onderzoek van camerabeelden en verhoor van getuigen leidde tot identificatie van vier daders, twee meerderjarigen en twee minderjarigen. De twee meerderjarigen werden voor de onderzoeksrechter geleid die ze na verhoor vrijliet onder strenge voorwaarden die door de politie zullen worden gecontroleerd.

De twee minderjarigen werden na verhoor in vrijheid gesteld en het jeugdparket zal beslissen over de verdere gevolggeving.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 jul 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 sep 2020
Marc Colpaert | 07 aug 2020
Guido Van Cauwelaert | 18 feb 2020

archief