U11 Judoclub LENNIK sluiten jeugdcompetitie Vlaams-Brabant 2019 af met grootste onderscheiding op het jeugdtornooi in Herne

C21

U11 Judoclub LENNIK sluiten jeugdcompetitie Vlaams-Brabant 2019 af met grootste onderscheiding op het jeugdtornooi in Herne

U11_judo_lennik_tornooi_herne_09_2019
 
Judo_lennik_u11_tornooi_herne_09_2019
 

Het tornooi van judoclub Herne op 15 september 2019 was het laatste in een rij van zes dat meetelt voor de ranking van de provincie Vlaams-Brabant. De U11-judoka’s van Judoclub Lennik trokken met een straffe score van 9 overwinningen op 10 kampen de lijn van de eerdere tornooien gewoon door. 

 

Wedstrijd met internationaal karakter bij de jongens U11
Bij de jongens U11 wonnen zowel Enrique Wijns als Noah Henssens al hun kampen. Noah Henssens verdedigde zo met verve z'n derde plaats op de provinciale ranking. En Enrique Wijns schuift mogelijks de top 10 binnen van Vlaams-Brabant, op gelijke hoogte als z'n ploegmaat Pepijn Van Houdenhove. Deze laatste werd in Herne ingedeeld in een poule met judoka’s die zowel zwaarder als  groter waren. Maar hij bracht mooi judo en werd 2e in z’n poule. Opmerkelijk: in z’n eerste kamp nam Pepijn Van Houdenhove het op tegen Samstyko Milosz, één van de aanwezige Poolse judoka’s. De jonge Lennikenaar haalde het met ippon in deze ‘internationale’ kamp. De jongens U11 sluiten hun seizoen in elk geval af met een straffe prestatie.

 

Strijd om de eerste plaats bij de meisjes
Bij de U11-judoka’s meisjes was het in Herne vooral uitkijken naar het duel tussen Saja Azzabi uit Lennik en De Beule Fuurke uit Meise. Beide meisjes stonden voor dit tornooi gedeeld eerste op de provinciale ranking. Saja zette in Herne echter de puntjes op de i. Zij vloerde haar opponent tweemaal met ippon en sluit het seizoen af op de 1e plaats in de provinciale ranking U11-meisjes. 

 

Begeleider Maarten Van Houdenhove kijkt tevreden terug op het voorbije seizoen: “Onze jeugdjudoka’s hebben constant sterk gepresteerd op de tornooien. Ik heb hen ook zien groeien het voorbije jaar in de manier waarop ze zich gedragen in zo’n competitie. Da’s mooi om zien. Dat ze vandaag zowat al hun kampen winnen en in de hogere regionen vertoeven van de provinciale ranking is mede de verdienste van de trainers en alle betrokken in de club.”

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 sep 2019
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 11 mrt 2024

archief