Broer en zus halen kampioenstitel Vlaams-Brabant naar LENNIK

Broer en zus halen kampioenstitel Vlaams-Brabant naar LENNIK

20191013_120029
Sofie Van De Putte, Wim Snauwaert, hoofdtrainer Jan Van Holder, trainer An De Roost, trainer Renaud Henssens en enkele mede judoka’s
 

Judoclub Lennik vaardigde 2 judoka’s af op de provinciale kampioenschappen op zaterdag 10/10/2019 te Opwijk. Zowel Wim Snauwaert als Sofie Van De Putte, broer en zus, brachten de titel van Kampioen van Vlaams-Brabant mee naar Lennik. Wim in de categorie -66 kg en Sofie in de categorie -57 kg. Daarmee verzekeren ze zich van deelname aan de Vlaamse Kampioenschappen, die volgende week zaterdag 19 oktober 2019 plaatsvinden te Tielt.

 

Sofie Van De Putte kende geen tegenstand. En dat mag letterlijk genomen worden, aangezien ze als enige in haar categorie aantrad. De provinciale titel was snel en makkelijk binnen. Evenwel, niet vergeten dat zij tot nu elk provinciaal kampioenschap waar ze aan deelnam, won. Bij de jeugd U15 werd ze zelfs Belgisch kampioene. Misschien net daarom dat de tegenstand het liet afweten. Afgaand op eerdere tornooiresultaten dit jaar is ook deze titel gewoonweg verdiend.

 

Wim Snauwaert herneemt judo mét provinciale titel.

Voor Wim was het zijn eerste kampioenschap bij de senioren. Na het behalen van de groene gordel, hield hij het judo voor bekeken. Maar judo zit in de genen, en dus begon het opnieuw te kriebelen. Met resultaat, want hij haalt zowaar de titel binnen. En je kan baarlijk zeggen dat het onverdiend was. Tijdens z’n kampen hield Wim beheerst controle over z’n tegenstanders om ze dan gedecideerd één voor één te vloeren: 3 keer ippon (1 keer via houdgreep en 2 keer via beenveeg/worp). Opmerkelijk toch voor de categorie -66 kg bij de mannen die gekenmerkt wordt door heel vinnig judo. Wim werd tijdens z’n kampen gecoacht door hoofdtrainer Jan Van Holder (5e dan) die maar wat graag op de foto ging met z’n kampioenen.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 okt 2019
Sam Herremans
ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 12 sep 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 aug 2020
Guido Van Cauwelaert | 18 feb 2020

archief