RakkerRun KasteelTrail Lennik was weer uniek

RakkerRun KasteelTrail Lennik was weer uniek

Rr2019_3
 
Rr2019_1
 
Rr2019_2
 

Met bijna 750 lopers aan de start van de RakkerRun KasteelTrail in Gaasbeek, waaronder een 200-tal kleine ridders en prinsesjes, konden de organisatoren zondag tevreden terugblikken op een meer dan geslaagde 6de editie van hun unieke loopevenement.

Na een eerste loopwedstrijd in het centrum van Lennik 6 jaar geleden, is het reeds de vijfde keer dat de oudervereniging van GBS ’t Rakkertje een samenwerking aanging met de gemeente Lennik, het Kasteel van Gaasbeek, het Agentschap voor Natuur & Bos en Intradura om deze KasteelTrail in Gaasbeek op ecologische wijze te organiseren. 

De Rakkerrun blijft in eerste instantie een familiaal loopevenement, met onder andere kinderlopen van 400m, 1200m en een duorun van 2km, waar kinderen de nodige aandacht krijgen en warm gemaakt worden om sportief bezig te zijn, maar is daarnaast ook op korte tijd uitgegroeid tot een vaste waarde op de loopkalender in het Pajottenland waardoor jaarlijks ook heel wat atletiekverenigingen uit de buurt naar Gaasbeek afzakken voor de 5km of 10km loop.

Ook dit jaar kregen alle lopers weer een gevarieerd parcours voorgeschoteld rond het Kasteel van Gaasbeek en door de mooie parken van Groenenberg en dit alles onder een stralende najaarszon.

De RakkerRun was de derde en tegelijk laatste loop van het ‘Lennik Loopt’ criterium. De deelnemers aan de drie lopen kregen dan ook een mooie T-shirt aangeboden door de sportdienst van de gemeente Lennik na de aankomst van deze KasteelTrail.

De organisatie maakt zich alvast op voor een even stralende 7e editie volgend jaar!

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 okt 2019
Marc Sluys
Ingezonden foto's
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 12 sep 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 aug 2020
Guido Van Cauwelaert | 18 feb 2020

archief