Gemeenteschool t’ Rakkertje LENNIK kleurt fluo

Gemeenteschool t’ Rakkertje LENNIK kleurt fluo

Unadjustednonraw_thumb_50
 

In de donkerste maanden van het jaar zijn jonge fietsers en voetgangers extra kwetsbaar. Om de verkeersveiligheid te verhogen neemt de gemeentelijke basisschool ’t Rakkertje deel aan het project ‘Helm op Fluo top!’.

Met dit project wil de VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde), scholen helpen om hun leerlingen op een leuke manier te motiveren om zichtbaar en beschermd naar school te wandelen en fietsen. Zonder fluohesje ziet een bestuurder een fietser of voetganger in het donker meestal pas in het licht van de koplampen op 25 meter afstand. Mét een fluohesje ben je al vanaf 150 meter zichtbaar. Het verschil is enorm. Ook het dragen van een fietshelm halveert het risico op zware letsels bij een val.

Alle leerlingen van t’ Rakkertje kregen een spaarkaart. Wie tussen de herfst- en de krokusvakantie met fluokledij of een fietshelm aan naar school komt, krijgt een sticker in de klas. Elke leerling ontvangt een toffe beloning in ruil voor een volle spaarkaart en kan daarnaast nog coole prijzen winnen. 

Om de actie kracht bij te zetten, deelde de ouderraad als kers op taart fluo stempels uit. De speelplaats kleurde hierdoor weer helemaal fluo.

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 jan 2020
Marc Sluys
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 12 sep 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 aug 2020
Guido Van Cauwelaert | 18 feb 2020

archief