Judoclub LENNIK start het sportjaar in hoogste versnelling

Judoclub LENNIK start het sportjaar in hoogste versnelling

U11_zemst_2020
De U11 in Zemst
 
U13_zemst_2020
De U13 in Zemst
 

Judoclub Lennik heeft er al een eerste drukke sportmaand opzitten. Op 11 januari 2020 zakte de jeugd U11 en U13 af naar het pumi-tornooi in Zemst (pumi= pupillen/miniemen). En op zondag 26 januari was het de beurt aan de U15, U18 en U21-jeugd. Zij streden in het eigen Lennik om de provinciale titel. De hoge verwachtingen werden meer dan ingelost.

 

Eerste tornooi van het jaar in categorie U11 en U13 te Zemst.
De meeste U11-deelnemers van Judoclub Lennik namen voor het eerst deel aan een tornooi. Bij de U13 was het voor een deel van hen de kennismaking met hun nieuwe categorie. We onthouden vooral de sterke prestatie van Ward Kestemont en Thor Spapens.  Ward werd knap tweede in z’n poule. Thor Spapens domineerde net als Saja Azzabi al z’n kampen, met een logische eerste plaats als gevolg. Toon Berghmans, Arne Laus en Simon Ysebaert tot slot werden derde in hun respectieve poules.

 

Bij de U13 was er eveneens een overgang van U11 naar U13. Enrique Wijns had een straffe loting en moest tegen een aantal tweedejaars de duimen leggen. Pepijn Van Houdenhove miste wedstrijdritme na meer dan een maand inactiviteit. Hij verloor zijn eerste twee kampen maar eindigde toch nog derde na een mooie ippon in z’n laatste kamp. Noah Henssens werd tweede na winst in twee van z’n drie kampen. Ook Nohre Borremans werd knap tweede na bijzonder felbevochten wedstrijden. Tamim Azzabi tot slot controleerde zoals steeds perfect zijn tegenstander en won alle drie zijn wedstrijden.

 

150-tal judoka’s strijden om provinciale titels
Afspraak in Lennik op 26 januari 2020 voor de provinciale kampioenschappen U15, U18 en U21. Met meer zowat 150 kwamen ze uit alle hoeken van Vlaams-Brabant toegestroomd in Lennik. Voor Lennik betraden Louise De Roock, Emiel en Jozefien Jans, Julien De Prater en Amy Renders de mat bij de U15. In de U18 was het uitkijken naar de prestaties van voormalig Belgisch kampioene Sofie Van De Putte. Bij de heren U18 tekenden Maxime Depecker en Filip Kozłowski present. Anton Van Zeebroeck tot slot verdedigde de kleuren van Lennik in de categorie U21

 

Judomeisjes Lennik werkelijk indrukwekkend

Met maar liefst 6 provinciale titels is deze editie bijzonder geslaagd voor de Lennikse judojeugd. Opvallend, het zijn de meisjes die de plak zwaaien: alle Lennikse meisjes werden provinciaal kampioene. Amy Renders startte de debatten en maakte korte metten met haar tegenstandster. Jozefien Jans liet intelligent judo zien en werd zo eerste in een gelijk opgaande poule. Ook Louise De Roock vervoegde haar clubgenoten op de hoogste trede met de provinciale titel in haar categorie. 

 

Hoofdtrainer Jan Van Holder (5e dan): “Sfeer en gezelligheid komen bij ons op de eerste plaats. Zo is het ook tof voor onze kinderen om die wekelijkse trainingen af te werken. We merken dit onder andere aan hun motivatie. Het harde werken vertaalt zich automatisch in goeie resultaten. Lennik mag fier zijn op z’n judoka’s.”

 

Bij de jongens U15 haalde Emiel Jans net niet het podium in een poule van acht. Julien De Prater van zijn kant moest vrij snel z’n meerdere erkennen in z’n tegenstander. Hij behaalde toch mooi zilver. 

 

Sofie Van De Putte doet tegenstand verbleken

In de categorie U18 kon Sofie Van De Putte gezien haar straffe judoprestaties de voorbije jaren alleen maar verliezen. De voormalig Belgisch kampioene moest en zou dus de provinciale titel binnenhalen. Sofie haalde bijzonder verschroeiend uit en vernieuwde haar titel zonder enige vorm van tegenstand. Dat heet de traditie in ere houden. 

 

Daarna was het de beurt aan Maxime Depecker en Filip Kozłowski in de U18. Maxime Depecker vocht een verbeten strijd uit om de eerste plaats. Hij haalde z’n slag thuis en mag zich voor het eerst provinciaal kampioen noemen. Filip Kozlowski van zijn kant betaalde leergeld in een grote poule. Hij haalde het niet in de herkansing. Anton Van Zeebroeck kwam als laatste in actie voor de thuisclub. En ook hij wint z’n categorie. Dat betekent dat Judoclub Lennik zomaar even zes provinciale titels haalt, met negen judoka’s.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 jan 2020
Marc Sluys
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 12 sep 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 aug 2020
Guido Van Cauwelaert | 18 feb 2020

archief