LENNIK stelt alles in het werk om de verspreiding van corona te beperken

LENNIK stelt alles in het werk om de verspreiding van corona te beperken

Unknown-4

Om de verspreiding van het virus af te remmen, vraagt de FOD Volksgezondheid aan iedereen om de hygiënemaatregelen strikt toe te passen. Gemeente Lennik volgt de situatie op de voet en sluit zich aan bij de adviezen van de overheid. Naar aanleiding van het overleg van de veiligheidscel vandaag geven wij je graag een overzicht van de stand van zaken.

 

Als gemeentebestuur willen we erop aandringen niet aan evenementen deel te nemen indien je tot een risicogroep behoort. Risicogroepen zijn personen ouder dan 65 jaar, diabetici, personen met hart-, long- of nieraandoeningen, kinderen jonger dan 6 maanden, zwangere vrouwen, personen met een verzwakt immuunsysteem, … 

 

Als gemeentebestuur vinden wij het uiterst belangrijk om een voorbeeld voor onze burgers te zijn. 

 

Hierdoor hebben wij activiteiten op ons grondgebied in kaart gebracht en deze één voor één geëvalueerd op basis van de 7 ‘social distancing’ maatregelen. Op basis daarvan werd preventief beslist om in afwachting van nieuwe richtlijnen van de overheid alle evenementen (zowel gemeentelijke als van verenigingen) in de gemeente Lennik t.e.m. 11 april op te schorten met onmiddellijke ingang. Een overzicht van de door ons gekende activiteiten alsook de algemene richtlijnen kan je terugvinden op www.lennik.be. Deze beslissing is op elk moment onderhevig aan wijzigingen door de gemeente of de hogere overheid.

 

De overheid besliste reeds om geen extern bezoek meer toe te staan in woonzorgcentra. De gemeente Lennik voegt hierbij de extra maatregel in dat activiteiten met externen in WCD Den Bleek niet langer mogen plaatsvinden. Ook de cafétaria van WCD Den Bleek is vanaf nu t.e.m. 11 april gesloten voor extern publiek. Activiteiten met bewoners kunnen wel doorgaan.

 

Zorg voor je buur. 

Om sociaal isolement te beperken is het belangrijk dat je zorg draagt voor elkaar. Heb je mensen uit de risicogroepen in je buurt?  Hou telefonisch contact, vraag hoe het met hen gaat, help hen door hun boodschappen te doen en te voorzien van de basisbehoeften waarbij je persoonlijke hygiëne strikt toepast en persoonlijk contact tot een minimum beperkt. 

 

Academie Peter Benoit en gemeenteschool ‘t Rakkertje volgen de richtlijnen van het departement onderwijs. Hierdoor blijven deze instellingen open maar beperken ze zicht tot hun hoofdactiviteit, nl het lesgeven. Alle extra activiteiten worden geannuleerd t.e.m. 11 april. 

 

Je kan volgende maatregelen toepassen, om je persoonlijke hygiëne te verbeteren:

1. Blijf thuis als je ziek bent.

2. Was regelmatig je handen met water en zeep.

3. Gebruik elke keer een nieuw papieren zakdoekje en gooi het weg in een afsluitbare vuilnisbak.

4. Geen zakdoek? Hoest of nies in je elleboogholte.

 

Tenslotte volgt gemeente Lennik uiteraard het besluit van de gouverneur om evenementen waarbij veel mensen (+ 1000) samenkomen sowieso niet door te laten gaan.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 mrt 2020
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 12 sep 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 aug 2020
Guido Van Cauwelaert | 18 feb 2020

archief