Zonnestraal vzw LENNIK blaast 70 kaarsen uit

Zonnestraal vzw LENNIK blaast 70 kaarsen uit

Agenda_feestjaar_publieka
 

De Lennikse zorgaanbieder voor personen met een beperking bestaat 70 jaar en viert dat uitgebreid in 2020, met een zesde editie van de Inclusieve vijfkamp in juni en een academische zitting in oktober als hoogtepunten. Ook de Route 70-wandeling, waarbij het haar deuren openzet voor een unieke tentoonstelling op de campus, belooft de moeite waard!

Historiek

Onder de naam Virgo Immaculata werd in 1950 door de zusters Franciscanessen een bezigheidshome opgericht. Het was het eerste tehuis in België voor volwassen personen met een beperking. Aanvankelijk waren de bewoners enkel vrouwen. In 1972 werd er een nieuwbouw geopend onder de naam Home Zonnestraal en werd het eerste personeel in dienst genomen. De naam werd in 1997 statutair gewijzigd naar Zonnestraal vzw en de bewonerspopulatie is gemengd sinds 1998.

Pionier in zorgvernieuwing

Reeds decennia is de voorziening, mede door onophoudelijke infrastructurele aanpassingen, nieuwbouwprojecten, decentralisaties en vernieuwende initiatieven, uitgegroeid tot een transparante, toegankelijke en duurzame organisatie. De erkende en vergunde dienstverlener (VAPH) biedt vandaag met meer dan 250 medewerkers ondersteuning en zorg op maat aan personen met een beperking in Vlaams-Brabant, zowel residentieel als ambulant.

Feestagenda

Het hele jaar door viert Zonnestraal vzw zijn 70ste verjaardag. Alle festiviteiten en meer informatie is terug te vinden via de website www.zonnestraalvzw.be en sociale media. Door de huidige ontwikkelingen rond het Coronavirus is de planning jammer genoeg moeten wijzigen, doch laat de voorziening de pret niet bederven!

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 mrt 2020
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 12 sep 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 aug 2020
Guido Van Cauwelaert | 18 feb 2020

archief