Peter Berckmans vervangt Gun Mignon als gemeenteraadslid in LENNIK

Peter Berckmans vervangt Gun Mignon als gemeenteraadslid in LENNIK

G_gun_mignon_2
Gun Mignon
G_peter_berckmans_2
Peter Berckmans
 

Gemeenteraadslid Gun Mignon heeft beslist dat hij ontslag neemt en stopt met politiek. Hij kwam al in 2000 op bij de gemeenteraadsverkiezingen. In de gemeenteraad - sinds half 2014 - stond Mignon bekend als een uiterst actief raadslid met een uitgebreide lijst aan vragen, opmerkingen en voorstellen. In Lennik maken constructieve voorstellen vanuit de oppositie echter uiterst zelden kans om goedgekeurd te worden, wat hij ervaart als gebrek aan respect en geen echte wil tot participatie.


Verschillende redenen hebben tot deze persoonlijke beslissing geleid, maar vooral een zekere ontgoocheling in de werking van de politiek en de gemeenteraad. Hij wil nu zijn energie en vrije tijd op andere manieren invullen.
De voorzitters van Lennik Kwadraat en N-VA Lennik, Etienne Van Vaerenbergh en Kristel De Vos, willen uitdrukkelijk Gun bedanken voor de vele jaren grote inzet voor Lennik, de gezamenlijke gemeenteraadsfractie en partijwerking in het kartel van beide partijen.
Voor alle duidelijkheid, Guns partner Inge Muylaert, die secretaris is van LENNIK², blijft actief meewerken in het kartel.

Eedaflegging op eerste digitale gemeenteraad in Lennik
Peter Berckmans, die afgelopen najaar al enkele maanden Lien De Slagmeulder verving in de gemeenteraad, is nu opvolgend gemeenteraadslid voor de rest van de bestuursperiode. Hij zal de eed afleggen op de eerste digitale gemeenteraad in Lennik ooit, op 22 april.
Berckmans kwam voor het eerst op bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen als onafhankelijke kandidaat voor Lennik Kwadraat en is actief in diverse verenigingen.
Met deze vernieuwing wil N-VA – LENNIK² als grootste fractie in de gemeenteraad, verder het bestuur van de gemeente nauwgezet opvolgen en er invloed op uitoefenen.

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 apr 2020
Marc Sluys
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 12 sep 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 aug 2020
Guido Van Cauwelaert | 18 feb 2020

archief