Stoffen mondmasker op afroep voor elke LENNIKenaar die vanaf maandag 4 mei het werk hervat of het openbaar vervoer neemt.

C21

Stoffen mondmasker op afroep voor elke LENNIKenaar die vanaf maandag 4 mei het werk hervat of het openbaar vervoer neemt.

Mond

Lennik is zeer bekommerd om de veiligheid van zijn bevolking en zal iedere inwoner midden mei een gratis stoffen mondmasker aan huis leveren.

Lennik wil echter al vanaf maandag mensen helpen die het openbaar vervoer nemen en/of opnieuw aan het werk gaan. Daarom doet ze een aanbod aan haar inwoners, in 2 fasen.

 

Fase 1: Ben je Lennikenaar en moet je vanaf maandag opnieuw aan het werk of gebruik maken van het openbaar vervoer?

Aarzel niet om vanaf maandag 4 mei langs te komen op het gemeentehuis om alvast een stoffen mondmasker af te halen. Om dit alles in goede banen te leiden, dien je in bezit te zijn van je abonnement van het openbaar vervoer en/ of het attest van je werkgever waarop vermeld is dat je moet werken en je hiervoor in het publieke leven moet begeven. Je kan enkel een mondmasker afhalen voor de leden van jouw gezin die moeten werken of het openbaar vervoer dienen te gebruiken. Kindermondmaskers zijn nog niet beschikbaar. Het onthaal is dagelijks open van 8.30 tot 12.30 uur, woensdag van 8.30-16.00 uur en op donderdag ook van 16-20 uur. Een afspraak maken hoeft niet, al vragen we je natuurlijk niet massaal maandagochtend te komen en de social distancing maatregelen na te leven en min. 1,5 m afstand te houden.

 

“De grote vraag naar stoffen mondmaskers en lange wachttijden bij leveringen, maken dat we even geduld moeten uitoefenen voordat we iedereen één kunnen bezorgen. Om onze inwoners, die vanaf maandag 4 mei opnieuw aan het werk gaan en opnieuw het openbaar vervoer dienen te gebruiken, niet in de kou te laten staan, bedachten we deze tussenoplossing waarbij we deze doelgroep voorrang geven, zegt burgemeester Irina De Knop.”

 

FASE 2: Elke inwoner ontvangt thuis voor zijn gezin een gratis mondmasker

Zoals gecommuniceerd stelt gemeente Lennik voor elke Lennikenaar (volwassenen én kinderen) een gratis stoffen mondmasker ter beschikking. We stellen alles in het werk om deze mondmaskers persoonlijk, met respect voor de social distancing maatregel,  door onze talrijke vrijwilligers te laten bezorgen rond half mei. 

 

Met het gratis stoffen mondmasker draagt het gemeentebestuur bij aan een zo veilig mogelijke terugkeer naar het publieke leven naarmate de exitstrategie uitgerold wordt.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 mei 2020
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 02 jun 2021

archief