LENNIK verdeelt zijn mondmaskers

C21

LENNIK verdeelt zijn mondmaskers

Img_20200514_092233
 
Img_20200514_092352
 

De gemeenten Bever, Herne, Pepingen en Lennik kochten samen meer dan 20.000 stoffen mondmaskers aan om te verdelen onder hun bevolking.

We zijn enorm fier dat we via een groepsaankoop een kwalitatief goed textielen mondmasker bij een Vlaams bedrijf met productie in Europa konden aankopen. We ondersteunen daarmee niet alleen de Vlaamse economie maar geven ook het signaal dat een Europese productie van mondmaskers belangrijk is voor de toekomst.

De mondmaskers zijn individueel verpakt en bevatten de nodige gebruiks- en was instructies.

Elke gemeente zal de mondmaskers in de komende dagen verdelen onder haar bevolking. Hiervoor rekenen ze opnieuw op de hulp van het personeel en van heel wat vrijwilligers om dit logistiek huzarenstukje samen rond te krijgen.

Addendum gemeente Lennik
Lennik is zeer bekommerd om de veiligheid van haar bevolking en levert komend weekend bij elke inwoner een gratis stoffen mondmasker aan huis. Dit is enkel mogelijk dankzij de fantastische samenwerking tussen haar personeel en de talrijke ‘coronavrijwilligers’.

Onze vrijwilligers brengen de stoffen mondmaskers dit weekend persoonlijk, met respect voor de social distancing maatregel, bij jou thuis. Was je er niet op het moment dat ze langskwamen, dan stoppen ze jouw pakket in de brievenbus.

 

De grote vraag naar stoffen mondmaskers en lange wachttijden bij leveringen, maakten dat we even geduld moesten uitoefenen voordat we iedereen één konden bezorgen. Lennik bleef echter niet bij de pakken zitten en helpt sinds 4 mei haar inwoners die het openbaar vervoer nemen en/of opnieuw aan het werk gingen in het publieke leven. 64 personen haalden de afgelopen weken alvast een mondmasker op in het gemeentehuis.

 

Met het gratis stoffen mondmasker voor elke Lennikenaar (volwassenen én kinderen) draagt het gemeentebestuur bij aan een zo veilig mogelijke terugkeer naar het publieke leven naarmate de exitstrategie uitgerold wordt. Gemeente Lennik maakte hiervoor een budget van 19 027,25 euro vrij.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 mei 2020
Marc Sluys
Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 02 jun 2021

archief