Schepencollege LENNIK verhardt buurtweg zonder vergunning.

C21

Schepencollege LENNIK verhardt buurtweg zonder vergunning.

Verharding
 

Het Lennikse schepencollege heeft de stedenbouwkundige voorschriften overtreden. Buurtweg nr.5, gelegen tussen de Wolvenstraat en de Driekruisenstraat richting taverne Tomberg, werd verhard zonder dat men over de nodige vergunningen beschikte. “De gewone burger moet zich steeds aan alle regels houden maar het bestuur blijkbaar niet,” zegt N-VA-Lennik²-gemeenteraadslid Geert De Cuyper. Om zich alsnog in regel te stellen gaat het schepencollege nu zelf haar eigen overtreding regulariseren.

Eind augustus 2019 werd buurtweg nr. 5  in opdracht van het schepencollege plotseling over een lengte van honderden meters zeer drastisch verhard met o.m. porfier en kalksteen. De kostprijs bedroeg 50 000 EURO.

 

Zelfs de toezichtswaterput die zich onder deze bedding bevindt en in het verleden enkele malen per jaar door de Vlaamse Milieumaatschappij werd gecontroleerd, werd met steenslagmaterialen overdekt en is momenteel niet meer zichtbaar.

 

De Cuyper bond de kat de bel aan en vroeg op de gemeenteraad om uitleg. Hij stelt zich niet alleen ernstige vragen bij het gebrek aan vergunning maar ook de materiaalkeuze, het doorrijden van wagens en het totaal gebrek aan inspraak van buurtbewoners en gemeentelijke adviesraden roepen vragen op.

 

In zijn antwoord geeft de bevoegde schepen Schoukens (Groen) toe dat de werken zonder vergunning zijn uitgevoerd. Wegens een klacht tegen deze onvergunde werken is het college nu verplicht aan zichzelf een regularisatie te vragen.

 

“Dit is intriest! Hoe kan het college waken over de naleving van stedenbouwkundige voorschriften in Lennik als zij zélf het goede voorbeeld niet geeft?”, vraagt De Cuyper zich af.

 

“Ook blijkt dat deze buurtweg nu wel degelijk door auto's wordt gebruikt aangezien het college, ondanks herhaald aandringen van onze fractie, halsstarrig weigert bijkomende tractorsluizen op de wegbedding te plaatsen. De beoogde veiligheid van de fietsers en wandelaars komt hierdoor in sterke mate in het gedrang”, besluit De Cuyper.

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 jun 2020
Marc Sluys
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 02 jun 2021

archief