Gemeente LENNIK herstelt kerkhofmuur Sint-Quintinuskerk in oorspronkelijke staat

C21

Gemeente LENNIK herstelt kerkhofmuur Sint-Quintinuskerk in oorspronkelijke staat

Image001
 

Als sluitstuk van de herinrichting van de markt, werd in 2008 de kerkhofmuur van de Sint-Quintinuskerk hersteld en aangepast verbouwd.

Echter gebeurden deze werken zonder vergunning van de dienst Erfgoed of stedenbouwkundige toelating, waarop de Dienst Erfgoed een klacht indiende en de werken stilgelegd werden.

Na hoger beroep, als gevolg van een bouwovertreding door aanpassing van de kerkmuur, werd een definitief arrest uitgeschreven waarbij de gemeente de kerkhofmuur in oorspronkelijke staat dient te herstellen.

Gemeente Lennik werd o.b.v. een dwingend arrest met schadevergoeding veroordeeld tot het betalen van een dwangsom van 250 euro per dag indien deze herstellingswerken op 28 juni 2020 niet aangevat zouden worden.

 

De herstellingswerken houden in dat het portiek moet opschuiven richting de Albert Vanderkelenstraat. De breedte van de doorgang zal behouden blijven op 4m i.f.v. de toegankelijkheid voor de brandweer.

Tenslotte dient de muur met drie steenlagen verhoogd te worden. Deze stenen dienen van hetzelfde type als de bestaande muur te zijn en voor de opbouw moet metselmortel met natuurlijke hydraulische kalk gebruikt worden.

25 juni startte de technische dienst met de voorbereidende werken waarbij de dekstenen en pylonen weggenomen werden.

De totale investering voor de verbouwing van de muur komt op 25 000 euro (excl. BTW, verplaatsing elektriciteitskast en heraanleg bestrating). De volledige werken dienen uitgevoerd te zijn tegen uiterlijk 27 augustus 2020

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 jun 2020
Marc Sluys
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 02 jun 2021

archief