Ondersteuning van de gemeente Lennik voor de heropstart na corona.

C21

Ondersteuning van de gemeente Lennik voor de heropstart na corona.

Lennik
 

 De roep vanuit de samenleving om een weg te vinden uit de crisis (exit en relance) klinkt steeds luider. Gemeente Lennik is bezorgd om de veiligheid en leefbaarheid van elke laag binnen onze samenleving. Zowel inwoners als lokale ondernemers hebben het knap lastig. Net daarom wil de gemeente iedereen ondersteunen in deze heropstart na de lockdown en de terugkeer naar het ‘nieuwe normaal’.

Het schepencollege en de gemeenteraad beslisten om elk Lenniks gezin een waardebon van 10 euro en een duurzame en herbruikbare opvouwbare tas met het opschrift ‘Ik koop in Lennik’ te schenken. Met dit initiatief ondersteunt Lennik de koopkracht en rechtstreeks ook de lokale handel. De totale investering hiervan zal 48 228 euro bedragen.

Daarnaast zijn we ook nu nog bekommerd om de veiligheid van onze bevolking en schenkt de gemeente iedereen nog een tweede gratis stoffen mondmasker. Voor de 2 bedelingen samen, maakte de gemeente een budget van 19 027,25 euro vrij.

In de shopping tas zullen onze Lennikse gezinnen naast de waardebon en extra stoffen mondmasker ook een begeleidende brief, oproep voor BIN Lennik en het lokale relanceplan, de filters van de overheid (2 per inwoner vanaf 12 jaar) en ons nieuwe infomagazine terugvinden.

Deze pakketten zullen door onze gemeenteraadsleden in de periode van 26 juni t.e.m. 5 juli persoonlijk, met respect voor de social distancing maatregel bij onze Lennikse gezinnen thuis bezorgd worden. Inwoners die niet thuis waren op het ogenblik dat ze langskwamen, vinden ons infomagazine en een briefje met instructies om hun pakket af te halen in de brievenbus. Wij zetten de herbruikbare winkeltas voor deze gezinnen klaar aan het onthaal van het gemeentehuis zodat ook zij hun attentie vanaf dinsdag 7 juli, na afspraak via info@lennik.be of 02 532 41 15, tijdens de openingsuren kunnen afhalen.  

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 jun 2020
Devogeleer Emile
Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 02 jun 2021

archief