Relanceplan LENNIK verdeelt 200.000 euro over haar verenigingen

C21

Relanceplan LENNIK verdeelt 200.000 euro over haar verenigingen

Image003__1_
 
De werkgroep ‘relanceplan verenigingen’ besprak op 15 oktober samen de situatie van de COVID-19 pandemie en de impact ervan op het Lennikse verenigingsleven. Tijdens dit overleg kwamen zij tot een aantal aangepaste ondersteuningsmaatregelen. Het hele verslag is na te lezen op www.lennikaanzet.be/vrijetijd.
Het is zeer duidelijk dat het coronavirus stevig inhakt op de werking en financiën van het verenigingsleven. Daarom trok enerzijds de Vlaamse Regering 87,3 miljoen uit voor de lokale sport-, cultuur- en jeugdverenigingen, waarvan 83,9 miljoen verdeeld wordt door de steden en gemeenten. Lennik ontvangt hiervan 93.993,56 euro. Dit bedrag wordt in Lennik integraal aan de 52 erkende vrijetijdsgerelateerde verenigingen in de gemeente overgemaakt volgens de berekening en verdeling conform de gemeentelijke subsidiereglementen. Het bedrag wordt per sector (sport, jeugd, cultuur en senioren) procentueel bepaald op basis van de subsidiebedragen van 2019.

Anderzijds ondersteunt Lennik haar verenigingen bovenop de basissubsidie van 66.000 euro bijkomend met een budget van 40.350 euro. "Dit bedrag schenkt de gemeente haar 52 erkende verenigingen met 4906 leden in de vorm van Lennikse waardebonnen. Deze zullen ze ontvangen bij de (her)opening van de lokale middenstand. Naast de ondersteuning van de verenigingen, wil de gemeente hiermee de negatieve impact van de COVID-19 pandemie verzachten en rechtstreeks ook de koopkracht en lokale handel en horeca stimuleren.  De verdeling van dit budget zal via de verdeelsleutel ‘aantal leden per vereniging’ gebeuren",aldus bevoegd schepen Johan Limbourg. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 nov 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 02 jun 2021

archief