LENNIK - Het kasteel van Gaasbeek wint award voor inclusie

C21

LENNIK - Het kasteel van Gaasbeek wint award voor inclusie

Kasteel_van_gaasbeek
Ingezonden foto
 
Toerisme Vlaams-Brabant reikte op zaterdag 5 december de Toerisme Awards 2020 uit. De winnaars Wesp vzw, M-Leuven, Kasteel van Gaasbeek uit Lennik, museum het Mot in Grimbergen. Ze wonnen de Award elk in hun categorie. De publieksprijs gaat naar Bart en Thor Claes, als routespotters.
Het toerisme in Vlaams-Brabant scheerde hoge toppen, het aantal overnachtingen brak records, de sector bloeide. Tot maart van dit jaar. Door het coronavirus gingen de horeca en musea dicht, evenementen werden afgelast, mensen bleven thuis. De sector ging op zoek naar creatieve oplossingen. “Maar in tijden van mondmaskers en sociale afstand werd het voor veel mensen in de toeristische sector heel zwaar”, zegt Monique Swinnen, gedeputeerde voor toerisme. Maar ondanks deze moeilijke periode kregen ze niet minder dan 55 inzendingen binnen voor onze Toerisme Awards. Dat geeft moed om vol te houden en klaar te staan wanneer we weer gasten kunnen verwelkomen, bezoekers rondleiden, vrienden entertainen en gezinnen laten proeven van al het moois uit onze provincie.

Het kasteel van Gaasbeek won de award voor inclusie. U weet niet wat dit is, dan geven wij nog vlug even de definitie van inclusie mee: Inclusie betekent dat mensen met een beperking meedoen in de samenleving, en erbij horen. In een inclusieve samenleving kunnen mensen met een beperking precies dezelfde dingen doen als mensen zonder beperking. Bijvoorbeeld zelfstandig reizen, zelfstandig stemmen en zelf beslissen waar ze wonen en naar school gaan. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 dec 2020
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 02 jun 2021

archief