Vanaf 1 januari 2021 beheert Fluvius de LENNIKse riolen

C21

Vanaf 1 januari 2021 beheert Fluvius de LENNIKse riolen

Image001
Vanaf 1 januari 2021 beheert Fluvius de Lennikse riolen. Dat werd onlangs in onderling overleg beslist. Zowel het eigendom, het beheer als de administratie draagt de gemeente volledig over aan Fluvius.
Fluvius is verantwoordelijk voor het aanleggen, beheren en onderhouden van distributienetten voor elektriciteit, aardgas, riolering, kabeldistributie en warmte, en beheert het gemeentelijk openbare verlichtingspark. Fluvius is de grootste intergemeentelijke rioolbeheerder van Vlaanderen en is actief in meer dan 80 gemeenten. Fluvius beheert, onderhoudt en verbetert vanaf nieuwjaar ook de openbare riolering in Lennik. “Ik ben tevreden omdat we door deze beslissing de knowhow van Fluvius inzake riolering helemaal kunnen aanspreken”, zegt burgemeester Irina De Knop. “Met het nemen van deze stap, zal de zuiveringsgraad van het afvalwater sterk toenemen, een uitdaging waar we sterk op inzetten.”
Door de krachten te bundelen met de andere gemeenten en Fluvius, staat de gemeente sterker om het waterbeheer versneld te verbeteren en nog meer in te zetten op het verhogen van de zuiveringsgraad van het afvalwater.
“Een rioleringsstelsel uitbouwen en beheren is een belangrijke opdracht voor onze gemeente. De nieuwe ontwikkelingen maken die opdracht steeds complexer en vragen specifieke kennis. Om hieraan te kunnen voldoen hebben wij beslist om onze riolering over te dragen aan Fluvius. Door deze overdracht zullen belangrijke investeringen versneld uitgevoerd worden en zal de zuiveringsgraad van ons afvalwater enorm toenemen. Investeren in zuiver water is investeren in de toekomst.”, zegt Heidi Elpers, bevoegde schepen voor openbare werken.
 
De inwoners van Lennik hebben vanaf 1 januari één centraal aanspreekpunt voor alle vragen rond de distributie van elektriciteit, aardgas en nu ook riolering. Ze kunnen terecht op de website (http://www.fluvius.be) van Fluvius, een afspraak maken met één van de klantenkantoren of Fluvius contacteren via 078 35 35 34. “De steden en gemeenten kennen ons al tientallen jaren als een betrouwbare partner”, zegt Jan Verhoye, Fluvius-contactpersoon voor Lennik. “De eisen voor rioolbeheer vergen heel wat inspanningen van een gemeente. En de uitdagingen zijn groot. Wij steken met onze beschikbare kennis graag een handje toe.” 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 dec 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 02 jun 2021

archief