Afdeling Wit-Gele Kruis neemt intrek in gloednieuw gebouw in LENNIK

C21

Afdeling Wit-Gele Kruis neemt intrek in gloednieuw gebouw in LENNIK

Image006

Het Wit-Gele Kruis Vlaams-Brabant stelt met trots de opening van de Afdeling Lennik voor in een nieuwbouw aan de Assesteenweg. Zowel de afdeling als de gloednieuwe verpleegpost van het Wit-Gele Kruis zijn hier nu ondergebracht. Patiënten kunnen er onder andere terecht voor een aantal verpleegkundige zorgen voorgeschreven door een arts.

 

Centrale ligging

De vestiging in Liedekerke was te klein geworden voor de 50 personeelsleden, waaronder niet enkel zorg- en verpleegkundigen maar ook vroedvrouwen en administratieve medewerkers. Door de verhuis naar Lennik ligt de afdeling nu centraal binnen het werkingsgebied, dat bestaat uit Lennik, Pepingen, Galmaarden, Herne, Bever, Gooik, Roosdaal, Ternat, Liedekerke en Affligem. Dilbeek hangt dan weer af van het Wit-Gele Kruis afdeling Asse.

 

Verpleegpost

Patiënten die nog mobiel zijn en liever niet wachten tot de verpleegkundige aan huis komt, kunnen terecht in de verpleegpost. Afdelingsverantwoordelijke Ann Huygh van het Wit-Gele Kruis: “Patiënten kunnen via een online agenda hun zorg plannen wanneer het voor hen het beste past. Voorlopig kan dit op werkdagen van 8u tot 16u30 maar in de toekomst kan de permanentie nog worden uitgebreid.” Je kan in de verpleegpost terecht voor: inspuitingen, wondzorg,  specifiek verpleegtechnische zorgen (bv. intraveneuze en subcutane perfusie, spoelen poortkatheters …), bloedafname, diabeteseducatie en in de toekomst ook pre- en postnatale consultaties bij de vroedvrouw. De verpleegpost is er voor iedereen, ongeacht bij welk ziekenfonds iemand is aangesloten.

 

Samenwerking huisartsenwachtpost

De afdeling en de verpleegpost van het Wit-Gele Kruis in Lennik zitten onder één dak met de huisartsenpost Pageni waardoor optimale zorg kan gewaarborgd worden. “Huisartsenpost Pageni vzw staat voor kwaliteitsvolle eerstelijnszorg met een lage toegangsdrempel voor elke patiënt binnen ons wachtgebied,” aldus Jo Van der Veken, wachtpostcoördinator Pageni vzw.

 

Andere diensten

Je kan bij het Wit-Gele Kruis terecht voor meer dan enkel thuisverpleging. Zo is er een gespecialiseerd team van vroedvrouwen die zowel voor als na de geboorte klaarstaan voor mama’s en hun baby. Daarnaast biedt het Wit-Gele Kruis via de zorgcentrale 24/24, 7 dagen op 7 permanentie via een (mobiel) personenalarm. Met één druk op de knop is hulp onderweg. Dat brengt rust voor iedereen.

 

Info: Wit-Gele Kruis afdeling Lennik

Assesteenweg 191 A bus 1

1750 Lennik

Tel: 053-64.51.40

lennik@wgkvlb.be

 

Om online een afspraak te maken in onze verpleegpost: www.witgelekruis.be/verpleegpost-lennik

 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 jan 2021
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 02 jun 2021

archief