LENNIK - Een halve eeuw Garage Ford-Geeraerts

C21

LENNIK - Een halve eeuw Garage Ford-Geeraerts

Editiepajot_bart_devillé_28-05-2009_garage_ford1
familie Geeraerts / foto Bart Devillé
 
Editiepajot_bart_devillé_28-05-2009_garage_ford_3
showroom Garage Geeraerts / foto Bart Devillé

Wanneer je van Brussel naar Ninove rijdt, of van Edingen naar Asse, kom je voorbij Garage Geeraerts aan het kruispunt te Eizeringen(Lennik). Al moet je uiteraard de verkeerslichten goed in het oog houden, kun je er niet naast kijken. Deze klasse-zaak is hier dan ook al 50 jaar gevestigd op het adres Ninoofsesteenweg 103 1750 Lennik(tel. 02/582.17.17).

Op 11 mei 1959- in Brussel was net de wereldtentoonstelling afgelopen-gaat André Geeraerts als mechanieker aan de slag in de plaatselijke Ford-garage te Lennik. De Ninoofse stwg was nog een kasseibaan en de tram reed er nog voorbij.

Wanneer de baas van André, deze laatste was toen al opgeklommen tot meestergast, er mee stopt besluit André met twee vennoten(Albert en Robert Degroodt) de zaak over te nemen. Ze stichten samen “De Groodt & Geeraerts”.

Mede door het verkoopsucces van de Capri, komt er in 1976 al een nieuwe toonzaal. Als in 1992 ook de broers De Groodt er mee stoppen, wordt de zaak een onvervalst familiebedrijf, of André met zijn drie zonen Marc, Paul en Geert.

Een volgende mijlpaal komt er in 2005. De oude toonzaal moet plaats ruimen voor een nieuw complex van drie toonzalen met een oppervlakte van 1.200m². Dit maakt ruimte vrij voor een bedrijfsvoertuigencenter, een toonzaal voor de bijna-nieuwe “Ford-direct” wagens en uiteraard een derde toonzaal met een overzicht van alle Ford-modellen. Verder kun je er ook terecht in de Ford-boutique, de kinderspeelhoek en het Ford-café. Maar het hart van de garage ligt nog steeds in de werkplaats, waar na een halve eeuw nog steeds de service het verschil maakt.

Nadat André met pensioen ging- niettegenstaande zijn pensionering is hij nog wel steeds ergens in de omgeving van de garage te vinden- tekenen de drie broers voor het beleid: Marc is verantwoordelijk voor de verkoop, Paul voor de administratie en Geert voor de werkplaats.

Nog dit: Speciaal voor de 50 jaar Ford ervaring , in mei bij elke aankoop van een nieuwe wagen, een gratis Philips car dvd player er boven op.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 mei 2009
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief