Gemeente LENNIK verscherpt de maatregelen in de strijd tegen het coronavirus

C21

Gemeente LENNIK verscherpt de maatregelen in de strijd tegen het coronavirus

199919_179961205383618_2707578_n

Ongetwijfeld hoorde je al dat de coronabesmettingen opnieuw zeer snel stijgen. Hoewel in Lennik 92% van onze te vaccineren bevolking minstens 1 prik kreeg, slaat het virus hier opnieuw hard toe. Met 76 besmettingen de afgelopen week, en een incidentie van 835,50 treft het virus ditmaal vooral onze jeugd, die het op hun beurt verspreiden bij de ouders en grootouders. Zo kwam 37.5% van alle besmettingen deze week voor bij jongeren onder de 12 jaar.

 

Om deze stijgende cijfers een halt toe te roepen, werd in overleg met de lokale crisiscel besloten de maatregelen via een burgemeestersbesluit lokaal aan te scherpen. Vanaf morgen, woensdag 27 oktober 2021, voert de burgemeester daarom onderstaande (preventieve) maatregelen in:

Mondmaskerplicht

  • Vanaf 12 jaar is de mondmaskerplicht van kracht in alle
    • publiek toegankelijke delen van openbare gebouwen,
    • winkels,
    • markten,
    • en schoolomgevingen.
  • Indien scholen, binnen het reguliere basis en secundair onderwijs, het nodig achten, kunnen zij individueel en op basis van besmettingen beslissen mondmaskers te verplichten vanaf het 5e leerjaar.


Opvang herfstvakantie

Kreeg je de melding van het CLB of het covid-callcenter dat je jouw kind 2 maal moet testen, en valt het 2e testmoment in de herfstvakantie? Dan vragen wij je jouw kind niet naar de jeugd-/sportkampjes te sturen zolang er geen negatief testresultaat bekend is van de 2e test.

 

Met dit besluit (vanaf morgen te consulteren op https://www.lennik.be/producten/detail/313/bekendmakingen) willen we vanuit de gemeente oproepen de quarantainematregelen na hoogrisicocontacten goed op te volgen. Doe dit niet enkel voor jezelf, maar ook voor je medemens, vrienden en familie. Wees hierbij extra waakzaam naar onze 65-plussers en risicopatiënten.

 

Deze maatregelen gaan in vanaf morgen, 27 oktober, en blijven van kracht tot eind november tenzij er federaal strengere maatregelen afgekondigd worden. Als gemeente volgen wij de cijfers op de voet en stellen we de maatregelen bij van zodra dit nodig blijkt. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 okt 2021
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 04 apr 2024

archief