LENNIK tekent voor het label ‘diervriendelijke gemeente’.

C21

LENNIK tekent voor het label ‘diervriendelijke gemeente’.

Img_20220225_102340571_hdr
 

Lokale besturen worden door de provincie Vlaams-Brabant gestimuleerd een diervriendelijk beleid te voeren. De provincie Vlaams-Brabant reikte het label ‘diervriendelijke gemeente’ eerder uit aan 41 Vlaams-Brabantse gemeenten. Lennik is blij deze lijst te mogen vervoegen.

Om het label ’diervriendelijke gemeente’ te krijgen, dient Lennik ernaar te streven 14 diervriendelijke actiepunten te volbrengen.

Met het ondertekenen van de beginselverklaring diervriendelijke gemeente, een manifest met het overzicht van de 14 pijlers geeft Lennik onder meer aan een schepen voor dierenwelzijn en minstens één contact dierenwelzijn binnen de politiezone aan te stellen, een zwerfkattenbeleid te voeren, samen te werken met een door Vlaanderen erkend dierenasiel, hondenlosloopweides te voorzien, huisdieren toe te laten in sociale woningen en serviceflats, de duivenpopulatie op een diervriendelijke manier in de perken, …

Naast deze pijlers streeft Lennik ernaar om ook in het reguliere beleid zoveel mogelijk rekening te houden met het welzijn van dieren. 

Jaarlijks wordt de gemeente geëvalueerd om na te gaan of we het label mogen behouden.  

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 feb 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 23 mei 2023

archief