Zonnestraal vzw trapt de aanloopperiode naar hun jaarlijkse Inclusieve Vijfkamp af.

C21

Zonnestraal vzw trapt de aanloopperiode naar hun jaarlijkse Inclusieve Vijfkamp af.

0h9a5441
 
0h9a5459
 
0h9a5443
 

Op zaterdag 19 maart 2022 ontving Zonnestraal vzw alle sponsors en partners voor de Kick-Off van hun Inclusieve Vijfkamp. De Kick-Off was er om iedereen warm te maken voor een deelname aan het uniek sportevenement dat doorgaat op zondag 12 juni 2022. 

Een Kick-Off met een muzikaal hoogtepunt 
De avond werd ingezet met een optreden van Mama’s Jasje in de aula van Zonnestraal, geschonken door Rotaryclub Herne-Markvallei. Niet alleen de aanwezige bedrijven en serviceclubs konden genieten van het optreden, maar ook 120 cliënten en begeleiders van de vzw! Het was de allereerste keer terug samen genieten van muziek, zonder mondmaskers, na 2 jaar ‘stilte door corona’. Wat een spetterende aftrap! 

Inclusieve vijfkamp: teambuilding door samen te sporten  
Op zondag 12 juni 2022 gaan 30 teams van mensen met én zonder beperking de strijd aan om samen goud te halen tijdens een inclusieve vijfkamp. Elk team zal bestaan uit 4 leden van een bedrijf, 1 lid van Atletiekclub Pajottenland en 1 persoon met een beperking. Zonnestraal vzw daagt hen uit tegen elkaar te strijden in 5 atletiekdisciplines: 100m sprint, kogelstoten, 800m aflossing, verspringen en 800m lopen.  
“Het inclusieve karakter toont hem in het feit dat zowel personen mét als zonder beperking samen sporten en één team vormen.” zegt An De Neve van Zonnestraal vzw. Medewerkers van firma Jan De Nul omschrijven hun vorige deelnames als volgt: “Iedereen is er winnaar! We strijden met de voltallige ploeg en trekken sàmen de persoon met de beperking mee over de streep”. 
In 2019 kreeg dit event de erkenning van ‘Good Practice’ van Sport Vlaanderen. Men wil zo andere organisaties en sportinitiatieven inspireren op vlak van inclusie en sport. 

Een goede samenwerking met verschillende partners 
De organisatie van dit evenement is mogelijk dankzij de betrokkenheid van heel wat partners en sponsors. Zo steunt Gemeente Gooik dit initiatief door het ter beschikking stellen van de accommodatie in sportcentrum en atletiekpiste ‘Koornmolen’. Het uitwerken van het sportief programma neemt Atletiek Club Pajottenland (ACP) voor hun rekening. Ook zal elk team ondersteund worden door een ACP-atleet. G-sport Pajottenland, een vzw die sport biedt aan personen met een beperking uit Gooik, draagt ook mee aan dit initiatief. Elk team zal ondersteund worden door een G-sportatleet. De dames van Soroptimist Beersel zullen zich inzetten voor het onthaal en de coördinatie van de verschillende disciplines op de piste. Tevens zullen er de dag zelf allerhande goodies, eten en drinken beschikbaar zijn dankzij supermarkt Okay Lennik, de overbuur van Zonnestraal vzw.  

Sponsorproject: op naar een duurzaam wagenpark 
De opbrengst van de vijfkamp zal gebruikt worden voor het uitbouwen van een nieuw en duurzaam wagenpark. Dit zal de aanzet zijn van een meerjarenplan, zodat personenvervoer van cliënten op een meer ecologisch en economisch verantwoorde manier zal kunnen gebeuren.  

Kom supporteren en beleef een dag vol plezier voor heel de familie! 
“Bij een sportwedstrijd horen niet alleen deelnemers, maar ook supporters! Stip zondag 12 juni 2022 dus maar aan in je agenda en kom supporteren voor alle sporters die het beste van zichzelf zullen geven! Het wordt een namiddag vol plezier, zowel voor de sporter als de toeschouwer.” oppert An De Neve van Zonnestraal vzw.  
Randanimatie zal op deze zondag (tevens vaderdag) niet ontbreken! Jong en oud zal samen plezier kunnen beleven nààst de atletiekpiste. Zo zal er onder andere een workshop ‘vendelzwaaien for kids’ te volgen zijn door Vredon Aalst. Daarnaast zal je ook terecht kunnen aan de bar en de foodtruck voor verfrissing of iets lekkers om te eten. 
Het evenement gaat door op 12/6/22 van 12u tot 17u in de sportcentrum Koornmolen: Processiestraat 15 1755 Gooik 
Meer info over dit evenement vind je op de site van Zonnestraal: https://www.zonnestraalvzw.be/inclusieve-vijfkamp.html  

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
31 mrt 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 29 jan 2023
Marc Sluys | 27 jan 2023

archief