LENNIK viert eerste wereldfeest op zondag 24 april

C21

LENNIK viert eerste wereldfeest op zondag 24 april

Lennik-wereldfeest-flyer-a5__003_
 

Dit weekend wordt er weer gefeest in Lennik. De vrijwilligers van Rainbow4Kids, Kebene, Oxfam Wereldwinkel Lennik en 11.11.11. organiseren samen met het gemeentebestuur voor het eerst hun Wereldfeest. 

De speelplaats van gemeenteschool ‘t Rakkertje in het centrum wordt zondag 24 april van 13 tot 20 uur omgetoverd tot een plek waar je helemaal wordt ondergedompeld in de zuiderse sfeer.

Tijdens de wereldmarkt maak je kennis met de vier organisaties én smul je van heerlijke lekkernijen die Lennikenaren met buitenlandse roots klaarmaken.

 

Er worden tal van activiteiten voorzien. Activiteiten waar iedereen, jong of oud kan aan deelnemen.

Afrikaanse gezelschapsspelen.

Workshop XL schilderij: samen werken aan een geweldig kunstwerk.

Workshop djémbe en Afrikaanse dans.

Tentoonstelling 'Hoe zie ik mijn leefwereld': een scholenproject waarbij we Lennikse scholen willen samenbrengen met Keniaanse scholen! De kinderen maken tekeningen over hun leefwereld en stellen deze tentoon op het wereldfeest. Na het wereldfeest worden de kunstwerken uitgewisseld tussen de Lennikse en de Keniaanse scholen.

Muziek-optreden: Vergeet ook zeker je dansschoenen niet, want dankzij de zuiderse sfeer van de Congolese groep Super Rumba kan je niet anders dan mee bewegen. Iedereen is welkom om mee te feesten.

 

De winst van het evenement is ten voordele van de projecten van de organiserende verenigingen voor ontwikkelingssamenwerking en fairtrade. 

Meer info : www.lennik.be/wereldfeest 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 apr 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys/Marc Colpaert | 23 mrt 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 22 mrt 2023

archief