LENNIK gaat levensbelangrijke gele doos invoeren

C21

LENNIK gaat levensbelangrijke gele doos invoeren

Geledoos
 

In geval van nood telt elke seconde. Als hulpdiensten worden opgeroepen, is het belangrijk dat zij snel over persoonlijke en medische informatie kunnen beschikken. “Om dit op een gemakkelijke manier te kunnen, werd al in verschillende gemeenten en regio’s de zogenaamde gele doos ingevoerd voor ouderen en alleenstaanden,” zegt N-VA-gemeenteraadslid Kristien Van Vaerenbergh.

De gele doos is een herkenbare bewaardoos voor persoons-, contact- en medische gegevens. Om ze gemakkelijk te kunnen vinden, wordt ze in de koelkast bewaard. Mensen met een gele doos, kleven aan de binnenzijde van de voordeur een herkenbare sticker, waardoor de hulpverleners weten dat er zich in de koelkast een gele doos bevindt.

“Het project “gele doos” is in verschillende steden, gemeenten en regio’s al succesvol ingevoerd. De reacties van zowel de betrokken gemeentebesturen, senioren, eerstelijns- en hulpdiensten waren steeds positief”, weet Van Vaerenbergh.

De zorgraad zal de invoering van de gele doos nu verder bespreken uitwerken. Op deze wijze kan in overleg met de hulpverleners nagegaan worden hoe de gele doos in te voeren.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 mei 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 14 feb 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief