Gemeente LENNIK helpt burgers te besparen op energiefacturen

C21

Gemeente LENNIK helpt burgers te besparen op energiefacturen

Halle_led_verlichting_
 

De tarieven van de energieprijzen lopen de spuigaten uit. Iedereen gaat op zoek naar tips, premies en mogelijkheden om de energiefactuur naar beneden te krijgen.

www.lennik.be/energie - Alle info op 1 plaats

Velen mensen zien door de bomen het bos niet meer. Om de Lennikenaar te helpen, werd op de gemeentelijke website een pagina rond energie opgezet: www.lennik.be/energie

 

De pagina biedt heel wat info, tips, premies en subsidies in een duidelijk overzicht. Via de ‘energieflash’ op sociale media wordt daarnaast telkens een nieuw onderwerp kort uitgelicht. Naast de energiekatern in het eerstvolgende infomagazine, staat er ook op de seniorenweek een infomoment rond energie op de planning. 

 

De Lennikenaar staat er niet alleen voor!
Zit hij/zij met de handen in het haar? Onze sociale dienst van het OCMW staat voor hen klaar!

Burgers kunnen een afspraak maken via 02 532 41 45  of vrij langskomen tijdens de open deurmomenten op dins- en donderdag van 8.30 tot 11.30 uur en donderdagavond van 16 tot 19.30 uur.

 

Naar de toekomst toe zal er dankzij een subsidie een energiecel uitgewerkt worden om burgers bij te staan hun verbruik te monitoren, alsook werk gemaakt worden van een duidelijk energie-ondersteuningskader.

 

Samenwerking met 3Wplus voor energiescan energiesnoeiers

Gezinnen die het financieel moeilijk hebben, kunnen via het OCMW beroep doen op 3Wplus Werk voor het project Energiesnoeiers. Door een energiesnoeier thuis te laten langskomen, ontdekken gezinnen hoe ze hun verbruik en de bijhorende kosten kunnen verminderen. De energiesnoeier voert een gratis energiescan uit en geeft deskundig advies rond kleine energiebesparende maatregelen.

 

Info-avond: Help, mijn energiefactuur ontploft!?

Hoe kan ik mijn energiefactuur naar beneden krijgen? Zijn zonnepanelen rendabel voor mij? Kan ik best overwegen een thuisbatterij te plaatsen? Hoe kan ik mijn eigen geproduceerde stroom optimaal gebruiken? Is mijn woning geschikt voor een warmtepomp? ...

Koop ik nu nog een aardgasketel? Wat is het capaciteitstarief waarover je hoort in het nieuws? Is energiedelen iets voor mij? Hoe word ik onafhankelijker van fossiele brandstoffen? Enz...

 

Klimaatpunt en Energiehuis 3W+ organiseren op woensdag 16 november om 20 uur een infomoment in Paddenbroek Gooik dat jou antwoorden geeft op deze vragen. Het Energiehuis licht ook kort toe welke leningen, premies en begeleiding je kan krijgen bij energiebesparende renovaties.

 

Deelnemen is gratis, maar inschrijven verplicht via http://infoavond.klimaatpunt.be

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 okt 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 20 mei 2024

archief