Boetes innen belangrijker dan verkeersveiligheid in LENNIK?

C21

Boetes innen belangrijker dan verkeersveiligheid in LENNIK?

_apnr_flitspaall_
 

De gemeente gaat samenwerken met een privébedrijf voor de installatie van nieuwe trajectcontroles in de zones 30 en 50 in Lennik. Tegelijkertijd kondigt men in de meerjarenplanning aan de verkeersremmende maatregelen te schrappen. “Het bestuur wil dus dat u niet te snel rijdt, maar schrapt de maatregelen die u trager doen rijden. Boetes innen lijkt dus belangrijker geworden dan verkeersveiligheid”, zegt N-VA-oppositieraadslid Kristien Van Vaerenbergh.

 

Privébedrijf speelt baas over bestuur

De boetes die het privébedrijf int, gaan slechts gedeeltelijk naar de Lennikse kas. Het privébedrijf ontvangt, ongeacht het bedrag van de boete, 24 euro per snelheidsovertreding. De rest is voor de gemeente. Dat een privébedrijf ongeacht de hoogte van de boete, per vaststelling 24 euro krijgt, doet vermoeden dat de gemeente de verkeersremmende maatregelen schrapt op vraag van dat bedrijf.

 

N-VA Lennik is al lang vragende partij om in de zones 30 en 50 snelheidscontroles uit te voeren en snelrijders te bestraffen.

Voor ons blijft het belangrijk dat onze gemeente, en niet een privébedrijf, de volledige zeggenschap heeft over haar verkeersveiligheidsbeleid. Veiligheid moet in handen zijn van de gemeente en die moet daarover de regie behouden.

 

Investeren in meer verkeersveiligheid

Daarnaast dient de verkeersinrichting aangepast te zijn aan de maximum toegelaten snelheid. Het moet voor bestuurders duidelijk zijn dat ze zich in een zone 30 of 50 bevinden. Ook voor diegenen die niet van Lennik afkomstig zijn en onze gemeente niet (goed) kennen.

 

Tot slot vindt N-VA Lennik dat alle inkomsten uit verkeersboetes rechtstreeks naar projecten ten voordele van de verkeersveiligheid zouden moeten gaan (betere signalisatie aan zebrapaden, veiligere schoolomgevingen, kwaliteitsvolle fietspaden … ).

 

Geen marktbevraging

Het bestuur besloot ook geen marktbevraging te doen zogezegd omdat slechts één partner geschikt is om het project technisch uit te voeren. “Dat was enkele jaren geleden zeker zo, intussen zijn er reeds meerdere spelers op de markt. Lennik had dus beter een marktbevraging gedaan om dan een correcte partner te kiezen in plaats van snel-snel de rode loper uit te rollen om één specifiek bedrijf geld te laten verdienen aan verkeersboetes”, besluit Van Vaerenbergh.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 feb 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Roger Swalens | 04 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief