Is gemeente LENNIK klaar voor de uitdagingen van morgen?

C21

Is gemeente LENNIK klaar voor de uitdagingen van morgen?

Lennik-logo
 

Lokale besturen ondervinden dagelijks verschillende uitdagingen. Om deze en bijkomende uitdagingen ook in de toekomst aan te gaan, is het als gemeente belangrijk te meten wat de huidige bestuurskracht is en welke scenario's eventueel kunnen zorgen voor een sterkere bestuurskracht.

Met deze drijfveer voert lokaal bestuur Lennik een bestuurskrachtmeting uit. De resultaten objectiveren de huidige bestuurskracht en brengen eventuele opportuniteiten of mogelijkheden in kaart om onze bestuurskracht te optimaliseren. Van een versterkte bestuurskracht kunnen burgers beter worden, beleidsdoelstellingen ambitieuzer en de organisatie professioneler. 

Bestuurskrachtmeting
Als lokaal bestuur willen we het leven, wonen en werken in Lennik voor de Lennikenaar zo aangenaam mogelijk maken. Ondanks de dagelijkse enthousiaste inzet, is lokaal bestuur Lennik niet blind voor de uitdagingen van de toekomst. Daarom onderzoekt een externe partner momenteel de volgende vragen: Zijn we als gemeente in de toekomst nog in staat om te doen wat we moeten én willen doen? Zijn we klaar voor de toekomstige uitdagingen? Indien we niet meer voldoende bestuurskrachtig zijn, wat zijn eventuele oplossingen?

 

De antwoorden worden op basis van objectieve gegevens over Lennik en onze omliggende gemeenten geformuleerd. 

 

“Het lokaal bestuur Lennik wil objectief onderzoeken of we alle opdrachten/ taken voor de gemeente op een kwalitatieve manier kunnen uitvoeren en welke verwachtingen burgers hierover hebben. Op basis van dit onderzoek én de bevraging bij de burgers gaan we duidelijk zicht krijgen op de sterkten van het lokaal bestuur maar wellicht ook op de opportuniteiten en kansen voor de toekomst. Het is mogelijk dat daaruit nieuwe samenwerkingen met andere besturen ontstaan.”, zegt burgemeester Irina De Knop.

Ervaring van de Lennikenaar
Naast het objectieve onderzoek willen we ook van de Lennikenaren weten wat hun ervaringen zijn. Hoe ervaart de Lennikenaar het leven, wonen en werken in Lennik? Van welke diensten in gemeente Lennik maakt de Lennikenaar gebruik? Voor welke zaken gaat de Lennikenaar op zoek naar het aanbod in andere gemeenten? De doelstelling is eind april de stem te horen van zoveel mogelijk inwoners van Lennik. 

 

Alle info over dit onderzoek en de bevraging (eind april) vinden de Lennikenaren op https://lennikaanzet.be/bestuurskracht/ én via de post in hun brievenbus.  

 

Op basis van deze antwoorden én de antwoorden op het onderzoek, bekijken we of we als lokaal bestuur Lennik klaar zijn voor de toekomst en wat we eventueel moeten ondernemen om ons sterker te maken en ook in de toekomst te kunnen blijven inzetten op een optimale dienstverlening voor de Lennikenaar. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 mrt 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 14 feb 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief