N-VA LENNIK ruimt zwerfvuil

C21

N-VA LENNIK ruimt zwerfvuil

Zwerfvuil_-_kopie
 

De Lennikse N-VA-afdeling ruimde zwerfvuil op in Lennik. "Bij elke actie opnieuw verbazen we ons over de grote hoeveelheid afval die er op onze wegen en in on ze natuur achterblijft", zegt N-VA-voorzitter Dirk Desmedt. "De gemeente kan meer inzetten op sensibiliseren maar sommige mensen zullen het nooit leren. Hen zullen we moeten laten voelen dat sluikstorten niet kan. Die mensen zullen we moeten betrappen en beboeten", vindt de N-VA-voorzitter.
Meer controle door camera’s
De partij N-VA wil om mensen te betrappen meer inzetten op camera's. "In Sint-Pieters-Leeuw en Halle leidt dit tot grote successen. Lennik zou op dit vlak een extra inspanning moeten doen", zegt gemeenteraadslid Kristien Van Vaerenbergh.
Extra aandacht voor sigarettenpeuken
Tijdens de actie stelden de N-VA-zwerfvuilruimers ook vast hoeveel sigarettenpeuken op de grond belanden. "Niet alleen aan bushaltes maar ook in de natuur. Als je weet dat elke achtergelaten sigarettenpeuk honderden liter water vervuilt, is het aangeraden rokers extra te sensibiliseren en het gebruik van zakasbakjes onder de aandacht te brengen", besluit Van Vaerenbergh.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 mrt 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 04 jul 2024
Marc Sluys | 29 jun 2024

archief