GO! LENNIK INNOVEERT EN ZET DE DEUREN OPEN OP 12 MEI

C21

GO! LENNIK INNOVEERT EN ZET DE DEUREN OPEN OP 12 MEI

Scherm__afbeelding_2023-05-11_om_13
 

GO! Lennik Karel Keymolenstraat 35, zet haar deuren open op 12 mei. We hebben heel wat redenen om samen met de buurt en alle geïnteresseerden feest te vieren. 

De voorbije maanden hebben we een duidelijke structuur voor de campus uitgetekend waarbij er vier entiteiten werken vanuit eenzelfde visie: 

De basisschool (kleuter- en lager onderwijs) 

De buitengewone basisschool

De tienerschool 

Het atheneum 

We willen iedereen op onze campus, leerlingen en het schoolteam, via expertise en passie inspireren en laten excelleren. We leggen dan ook de lat hoog voor onszelf en voor onze leerlingen. 

We willen dat iedereen een eigen pad kiest, zelfbewust, gemotiveerd en met een ruime bagage aan kennis en vaardigheden. Voor ons schoolteam betekent dit dat elk teamlid minstens
één expertise ontwikkelt naast de algemene opdracht van leraar. Deze expertisegebieden kunnen vakken zijn zoals wiskunde, taal,... maar ook gebieden zoals evaluatie, leerbegeleiding, teamcoaching,... Ons veerkrachtig, geprofessionaliseerd team dat leerplezier en fierheid uitstraalt, fungeert als een rolmodel voor al onze leerlingen. 

Daarnaast gaan we actief op zoek naar wat peuters, kleuters, kinderen en jongeren energie geeft, naar hun passie en talenten. We willen onze leerlingen echt leren kennen in partnerschap met ouders en betrokkenen rond het kind. 

Tenslotte richten we ons onderwijs naar de binnen- en buitenwereld. Natuur, cultuur, technologie, maatschappelijke en persoonlijke kwesties,... We geven onze leerlingen de kans om de wereld
met een open blik, geleidelijk aan te ontdekken en te begrijpen. Voor peuters en kleuters is deze samenleving de ouders, het schoolteam en de warme en groene omgeving op de campus. Meer en meer opent de wereld zich rondom de kinderen en jongeren. We doen uitstappen, we schrijven ons in voor internationale projecten,... We brengen de wereld rondom en verder van ons op school binnen. 

Op 12 mei staan al onze deuren op de campus wagenwijd open! Maar we zetten vooral de tienerschool en de kleuterafdeling in de kijker. 

DE TIENERSCHOOL OPENT HAAR INNOVATIEVE UNIT 
De tienerschool wordt gevormd door de leerlingen van de derde graad basisonderwijs en de eerste graad van het secundair. Deze leerlingen worden gedurende 4 jaar begeleid door één team van leerkrachten, elk vanuit hun eigen expertise. 

Infrastructuur vormt een belangrijk onderdeel om leerlingen uit te dagen en te inspireren. De innovatieve unit die vrijdag officieel wordt geopend, bevat verschillende leerzones waar leerlingen onder deskundige begeleiding via verschillende manieren tot leren komen. Uiteraard blijft instructie van kennis en vaardigheden belangrijk. Daarnaast leren onze tieners samenwerken in projecten, leren ze zelfstandig opdrachten uit te voeren in functie van wat ze nodig hebben 

DE KLEUTERS STELLEN TENTOON 

Creativiteit en het aanleren van allerlei vaardigheden gaan hand in hand. Kleuters die met elkaar spelen en samen creëren, komen tot verbinding en dieper leren. Kom tijdens onze opendeurdag met eigen ogen zien hoe onze kleutertjes met het thema ‘kunst in de lente’ aan de slag gaan en hoe dit leidt tot heel wat leren

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 mei 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief