N-VA+ niet te spreken over openbaar onderzoek tijdens de vakantie

C21

N-VA+ niet te spreken over openbaar onderzoek tijdens de vakantie

Openbaaronderzoekvakantie
Op de foto Kristien Van Vaerenbergh (gemeenteraadslid N-VA), Dirk De Smedt (voorzitter N-VA) en Karel Van Belle (onafhankelijk raadslid in fractie N-VA+)
 

De N-VA+ is niet te spreken over het openbaar onderzoek voor de bouw van sociale woningen op de hoek van de Schoolweg met de K. Keymolenstraat te Lennik dat loopt gedurende de vakantieperiode.

Een openbaar onderzoek dient om de bevolking de kans te geven standpunten, bezwaren en opmerkingen aan het bestuur kenbaar te maken over het project. Hiervoor dient men het dossier eerst te gaan inzien op het gemeentehuis, of via het omgevingsloket, met uitzondering van de bouwplannen zelf.

Gezien dit inzagerecht in de vakantieperiode valt zullen veel burgers de kans niet krijgen hun eventuele bezwaren en opmerkingen over het project kenbaar te maken. Dit is voor ons onaanvaardbaar.

Meerderheid negeert vraag op gemeenteraad

De N-VA+ is zeker niet gekant tegen de bouw van de sociale woningen zolang dit gebeurt volgens de voorgeschreven wetten en reglementen.  De N-VA+ hekelt de timing van het openbaar onderzoek. Trouwens heeft de N-VA+, bij monde van raadslid Karel Van Belle op vorige gemeenteraad aan de meerderheid gevraagd geen openbaar onderzoek te organiseren gedurende de vakantie en … men doet het toch.

Wij zullen dit aankaarten op de volgende gemeenteraad en er bij de meerderheid op aandringen om een nieuw openbaar onderzoek te organiseren buiten een vakantieperiode.

Weliswaar vinden wij het bijzonder spijtig dat het oorspronkelijke project dat jaren geleden werd uitgewerkt en waarbij de woning “Het Gronckelhuis” behouden bleef en ingepast werd in de bouw van minstens zeven sociale woningen (met parking en groenvoorziening) niet behouden werd.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 aug 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 04 jul 2024
Marc Sluys | 29 jun 2024

archief