Lezing “Poetinisme, een Russisch fenomeen” door Katlijn Malfliet

C21

Lezing “Poetinisme, een Russisch fenomeen” door Katlijn Malfliet

Scherm__afbeelding_2023-09-19_om_15
 

Op donderdag 19 oktober 2023 om 19u30 uur organiseren Ferm en Davidsfonds Sint-Kwintens-Lennik de lezing “Poetinisme, een Russisch fenomeen” door Katlijn Malfliet

Prof. em. Katlijn Malfliet, Oost-Europa-specialist en Ruslandkenner, neemt je mee naar het Oost-Europa van vandaag. Met de invasie in Oekraïne laat het Russisch machtsregime zijn agressieve kant zien. De rol van Poetin is hierin cruciaal. Vladimir Poetin bouwt sinds 2000 aan een robuust Russisch machtssysteem. Sinds het uitbreken van de oorlog in Oekraïne heeft het Russisch machtsregime zijn agressieve en meedogenloze kant laten zien. Aan Poetin heeft het Kremlin een ongenaakbare leider. Maar gaat het nu eigenlijk om Poetins Rusland dan wel om Ruslands Poetin? 

Als iemand meer weet over de oorlog tussen Rusland en Oekraïne, is het Katlijn Malfliet wel. Ze was de eerste vrouwelijke decaan van de KU Leuven, gaf dertig jaar college over recht en politiek in Rusland en schreef een boek over Poetin. Met haar diepgaande kennis en expertise zal zij de complexe aspecten van het Poetinisme belichten en inzicht bieden in de bredere context van de hedendaagse internationale politiek.

De lezing vindt plaats in Zaal Ons Huis, Markt 9 in 1750 Lennik. De toegangsprijs bedraagt 7 euro.  De deuren openen om 19u.  

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 sep 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 20 mei 2024

archief