Bron Coudenborre gelegen in de Zwartenbroekstraat in LENNIK geeft te weinig water.

C21

Bron Coudenborre gelegen in de Zwartenbroekstraat in LENNIK geeft te weinig water.

Scherm__afbeelding_2023-09-20_om_09
 

De oppositiepartij NVA+ is tevreden met de uitgevoerde opwaardering van de Coudenborre. Helaas stelt gemeenteraadsraadslid Viviane Tielemans vast dat er weinig water uit de bron stroomt. "Dit kan je nauwelijks een bron noemen", vindt Viviane. 


Viviane Tielemans heeft er in het verleden op de gemeenteraad steeds op aangedrongen om de bron "Coudenborre" en haar omgeving grondig op te kuisen en op te waarderen. 


Met de uitgevoerde opwaardering is oppositiepartij NVA+ tevreden. De omgeving werd grondig opgekuist en het aanpalend perceeltje werd degelijk, via de aanleg van trappen,  toegankelijk gemaakt. Ook werd de nodige accommodatie aangebracht (plaatsen zitgelegenheden, tafel,...) waardoor een rustig zitplekje werd gecreëerd. 


Toch vindt Viviane dat er nog werk aan de winkel is: "De bron moet terug lopen zoals dit vroeger het geval was. Het water dat nu uit de bron komt is onvoldoende om van een bron te kunnen spreken."  Dit moet, op korte termijn, verder onderzocht en opgelost worden zodat de "Coudenborre" terug een bron wordt waar Lennik fier mag op zijn.

 

Op de volgende gemeenteraad zal Viviane de meerderheid vragen hier verder werk van te maken.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 sep 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 20 mei 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief