Toestand fietspaden Gustaaf Van der Steenstraat in LENNIK blijft slecht.

C21

Toestand fietspaden Gustaaf Van der Steenstraat in LENNIK blijft slecht.

Scherm__afbeelding_2024-01-23_om_11
 

De fietspaden van de Gustaaf Van der Steenstraat bevinden zich in zeer slechte staat. De huidige meerderheid slaagt er na meer dan tien jaar nog steeds niet in om deze fietspaden opnieuw aan te leggen of om ze een grondige onderhoudsbeurt te geven zodat ze berijdbaar zouden zijn. De keuze werd door huidige meerderheid gemaakt dit project vorig jaar uit de meerjarenplanning te schrappen. De oppositiepartij N-VA+ stelt nu voor om als tijdelijke noodoplossing de ongelijk liggende betonplaten te asfalteren. 

Heel wat fietsers dienen nu noodgedwongen de rijweg te gebruiken gezien de slechte toestand van het fietspad in beide richtingen. Dit brengt uiteraard gevaarlijke situaties met zich mee. Het overlagen met asfalt van de zeer ongelijk liggende betonplaten zou al een tijdelijke oplossing kunnen zijn en zou daarenboven met beperkte middelen op korte termijn kunnen worden gerealiseerd.
 
Daarnaast hebben de in de zomer uitgevoerde werken aan het kruispunt van de Alfred Algoetstraat met de Gustaaf Van der Steenstraat geen oplossing geboden aan  het feit dat (zwaar) gemotoriseerd verkeer, komend van het centrum van Sint-Kwintens-Lennik, bij het inrijden van de Gustaaf Van der Steenstraat over het pad rijden.
 
Dit is een gevaarlijke situatie voor de zwakke weggebruikers ter hoogte van dit kruispunt en deze gevaarlijke situatie is onveranderd gebleven na de uitgevoerde werken.
 
Hier zou het plaatsen van verhoogde boordstenen in de bocht tussen de rijbaan en het pad de veiligheid van de zwakke weggebruikers op dit kruispunt aanzienlijk kunnen verbeteren.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 jan 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 04 apr 2024

archief