Museumtuin GAASBEEK zoekt vrijwilligers met een hart voor natuur en cultuur

C21

Museumtuin GAASBEEK zoekt vrijwilligers met een hart voor natuur en cultuur

Scherm__afbeelding_2024-02-27_om_11
 

Elk jaar opent de Museumtuin de deuren van mei tot oktober. In 2023 bezochten maar liefst 25.000 bezoekers deze prachtige tuin. Dat zou niet mogelijk zijn zonder de inzet van enkele tientallen gemotiveerde vrijwilligers. Dit jaar wordt de vrijwilligersploeg uitgebreid. Of je nu affiniteit hebt met gidsen, je passie voor tuinieren wilt inzetten, of gasten met warmte wilt verwelkomen in de tuin, er is een plek voor jou in de Museumtuin.

Een levend museum
In de Museumtuin komt de erfenis van toptuinders tussen 1860-1940 tot leven. Met 2,5 hectare aan tuinen vol bloemen, groenten, fruitbomen, heesters en planten, omringd door karakteristieke muren en haagbeuk, is de tuin een voorbeeld van de kasteeltuinen uit die tijd. De collectie leivormen in de Museumtuin behoort tot de grootste van Europa. Vanuit de siertuin heb je een prachtig zicht op het Kasteel van Gaasbeek en het Pajottenland.

Flexibel vrijwilligerswerk met een meerwaarde
Als Museumtuinvrijwilliger kies je zelf wanneer je wil ingepland worden, vanaf slechts enkele halve dagen per jaar. Het Agentschap voor Natuur en Bos biedt een degelijke opleiding en een vrijwilligersvergoeding. Er worden ook regelmatig boeiende activiteiten georganiseerd voor de vrijwilligers, zoals een lezing, een etentje of een uitstap. En bovenal maak je deel uit van een geëngageerd vrijwilligersteam.
 
Kom naar de infodag voor nieuwe vrijwilligers
Geïnteresseerd? Het Agentschap voor Natuur en Bos nodigt je van harte uit voor de infodag op zaterdag 23 maart om 10u in Kasteel Groenenberg (toegang via Kasteelstraat Gaasbeek). Verwacht informatieve sessies over vrijwilligerswerk, een rondleiding door de tuin en een gezellige broodjesmaaltijd. Dit is een unieke kans om ons kennis te maken en te ontdekken hoe jij als vrijwilliger een bijdrage kunt leveren. 
 
Schrijf je nu in voor de infodag op zaterdag 23 maart. Stuur een beknopte introductie over jezelf naar: museumtuinvrijwilligers@gmail.com.

Ontdek meer over de groene parel die de Museumtuin is op www.museumtuingaasbeek.be

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 feb 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 04 apr 2024

archief