Pajotse Gronckel Quadrupel wint Grand Gold Award op Frankfurt International Beer Trophy 2024

C21

Pajotse Gronckel Quadrupel wint Grand Gold Award op Frankfurt International Beer Trophy 2024

Scherm__afbeelding_2024-04-12_om_08
 

Dit jaar werden op de Frankfurt International Trophy meer dan 4 000 producten uit 49 landen blind geproefd en beoordeeld. Een vakjury kende awards toe aan de beste wijnen, bieren en sterke dranken. Erwin Vanmol en Jan Panneels van de Eizeringse microbrouwerij Vrijstaat Vanmol behaalden met hun Gronckel Quadrupel opnieuw een topprijs. Die werd in de categorie ‘Strong Dark Ale’ bekroond met de ‘Grand Gold Award’. 

Gronckel Quadrupel is een bier dat al ettelijke malen in de prijzen is gevallen. De Pajotse Quadrupel won in 2022 zilver op de Ibeerian Awards en goud op het Concours International de Lyon. Vorig jaar ging beloonden de vakjury’s van zowel de International Beer Challenge in Londen als het Concours International de Lyon het Gronckelbier met een gouden plak. De Quadrupel kreeg in de stad van Bocuse zo’n hoge score dat hij niet alleen een gouden medaille won maar ook de trofee van ‘Beste Belgisch Bier van de Competitie’.
 
De bieren met een score van meer dan 92/100 werden beloond met een ‘Grand Gold Award’. Een puntentotaal tussen 85 en 92 op 100 was goed voor een gouden medaille. Een bier met een score tussen 75 en 85 kreeg zilver.
 
Vrijstaat Vanmol werd in 2016 opgericht door cartoonist Erwin Vanmol. Kort daarna kwam de toen 15-jarige Jan Panneels hem helpen. Een jaar later werden ze vennoten. Het Gronckel-assortiment omvat de Blond, Tripel, Quadrupel en Janimal IPA. Daarnaast brouwen Jan en Erwin ook Belgian Raw Ales. De Vrijstaat-bieren zijn verkrijgbaar in tal van drankenhandels, cafés en buurtsupermarkten in het Pajottenland en de Denderstreek en via de website van de brouwerij.
​www.vrijstaat.be
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 apr 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 20 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief