In LENNIK zit je goed. Wandel, fiets en geniet op onze 31 mooi ingerichte rustplekjes.

C21

In LENNIK zit je goed. Wandel, fiets en geniet op onze 31 mooi ingerichte rustplekjes.

_dsc7089
 

 

Welkom in het betoverende Lennik! Ontsnap even aan de drukte en omarm de pracht van onze rustplekjes, verspreid over onze idyllische gemeente. 
Lennik heeft heel wat toeristische troeven, zeker op vlak van zachte recreatie met wandel- en fietsnetwerken. O.b.v. statistieken en een bevraging van gebruikers van deze netwerken in het achterhoofd, werd de nood aan meer rustplekjes onder de vorm van zitbanken/picknickbanken langsheen het fiets- en wandelnetwerk duidelijk. 
31 mooi ingerichte rustplekjes
Langsheen het fiets- en wandelnetwerk in Lennik werden de afgelopen 2 jaar 31 rustplekjes (opnieuw) ingericht, welke je in één mooie overzichtskaart terugvindt op https://www.lennik.be/rustplekjes. 
 
Dankzij de opwaardering van de bestaande en de inrichting van nieuwe rustplekjes kom je er nu tijdens je wandeling of fietstocht door Lennik altijd wel eentje tegen waar je gezellig even tot rust kan komen.
Gezellig picknicken
Word je helemaal warm van een heerlijke picknick onderweg? 
Stop dan zeker aan één van volgende 15 rustplekjes die met een picknickbank werden uitgerust: Bree-Eikweg, site Jo Baetens, Nelleken, Lange Tramweg, geboorteboomgaard Eizeringen, Saffelbergkapel, Korte Tramweg, natuurpark Slagvijver, Sint-Elooistraat, WCD Den Bleek, Dekenijtuin SKL, Markt, Dekenijtuin Gaasbeek, Coudenborre & Tomberg.
Nieuwe wandelfiches
Lennik was één van de pioniers van het huidige wandelnetwerk en kent daardoor ook een fijnmazig netwerk met niet minder dan 86 km trage wegen opgenomen in het netwerk. Daarnaast is er uiteraard ook het fietsnetwerk Vlaams-Brabant waarvan +/- 32 km op Lenniks grondgebied loopt. 
Om onze wandelingen doorheen onze groene gemeente nog meer in de kijker te zetten, worden nieuwe wandelfiches (zie bijlage) uitgewerkt. Hierop wordt de wandeling kort toegelicht, krijg je een overzicht van de te volgen knooppunten en worden de rustplekjes op je route in de kijker gezet. 
Wij zijn maar wat trots om je hier te verwelkomen!
Deel jouw indrukken, leuke foto’s en mooie momenten op je sociale media en vergeet ons niet te taggen:  via FB of Instagram 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 mei 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief