Museumtuin GAASBEEK gooit de poorten open op zondag 8 september

C21

Museumtuin GAASBEEK gooit de poorten open op zondag 8 september

Scherm__afbeelding_2024-09-02_om_12
 

Traditiegetrouw opent de Museumtuin van Gaasbeek gratis de deuren voor het publiek tijdens de Open Monumentendag van zondag 8 september. De Museumtuin bezoeken is al een schitterende ervaring op zich: je vindt er allerlei vergeten groente- en fruitrassen, prachtige bloemen en boomgaarden, een unieke collectie leivormen en een indrukwekkende siertuin met zicht op het Kasteel van Gaasbeek en het Pajottenland. Tijdens de Dag van de Museumtuin staan daarnaast nog allerlei boeiende activiteiten op het programma. Ook het Kasteel van Gaasbeek kan je gratis bezoeken en prima combineren met je tuinbezoek.

Dag van de Museumtuin
Tijdens de Dag van de Museumtuin ben je welkom van 10u tot 17u. Je kan de hele dag door gratis open rondleidingen volgen. Een enthousiaste vrijwilliger vertelt je graag over de geschiedenis van het domein van Gaasbeek, met anekdotes over de laatste markiezin, interessante weetjes en boeiende verhalen over de bomen en planten in de tuin.
Kinderen kunnen de zoektocht van Tilia de Bij volbrengen en zo een heus bijendiploma verdienen. Maar er is meer! Neem deel aan de knotsgekke stuifmeelrace, speel leuke spelletjes, loop op stelten of maak je eigen Museumtuinbutton. Plezier gegarandeerd!
Verfplanten
Verfplanten bevatten natuurlijke kleurstoffen die al eeuwenlang worden gebruikt om stoffen, garen, wol en zelfs voedsel te kleuren. Ook in de Museumtuin vind je een hele reeks verfplanten terug, zoals wede en wouw. Tijdens de Dag van de Museumtuin geeft expert-vrijwilliger Hilde Lemey om 10u30 en om 14u30 een ongelofelijk boeiende lezing: "Plantaardig verven: van oude ambachten naar hedendaagse creaties" en er is ook een rondleiding in de tuin voorzien rond het thema verfplanten.
Proeven en streekmarktje
Wie de Museumtuin al eerder bezocht, zal het weten: fruit plukken mag er niet. Ben je tóch benieuwd hoe lekker het fruit in de tuin is? Dan kan je terecht aan de proeftafel. Enkel tijdens de Dag van de Museumtuin kan je allerlei fruitsoorten uit de tuin proeven en vergelijken.
Jouw favoriete fruit vind je misschien ook terug op de streekmarkt in de boomgaarden. Er zijn standen van een aantal verenigingen en kan er allerlei lekkers en moois kopen. Wat dacht je van een heerlijk potje honing, het sappigste fruit, prachtige keramiek, de perfecte plant voor jouw tuin, de beste olijfolie of een verfrissend ijsje?
Uitrusten van al deze activiteiten kan in de streekbubbelbar. Daar geniet je in de laagstamboomgaard met een glaasje bubbels of een lekker streekbiertje van al je ervaringen. Een streepje live muziek maakt je ervaring in de Museumtuin helemaal af.
 
Meer info: www.museumtuingaasbeek.be | F: www.facebook.com/museumtuingaasbeek
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 sep 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 13 sep 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief