Provincie zorgt voor Minder Hinder in LENNIK

C21

Provincie zorgt voor Minder Hinder in LENNIK

Editiepajot_minder_hinder_repro_editiepajot
Repro Editiepajot

Tentoonstelling over hinder van 24 november tot 12 december in de gemeentelijke bibliotheek van Lennik.

Wat kunt u doen aan lawaai-, geur- en lichthinder? Bezoek dan de tentoonstelling 'Minder Hinder' van de provincie Vlaams-Brabant. Deze reizende tentoonstelling wil mensen met zeer concrete tips duidelijk maken hoe men hinder kan voorkomen of wat men er aan kan doen. Van 24 november tot en met 12 december staat 'Minder Hinder' in de gemeentelijke bibliotheek van Lennik.
 
Iedereen heeft het wel eens meegemaakt: een feestje bij de buren met heel veel lawaai, de stank van verbrand plastic als iemand afval in de tuin verbrandt of het scherpe storende geluid van een voorbij snerpend brommertje. De informatiecampagne ‘Minder Hinder’ gaat over deze situaties en hoe die vermeden kunnen worden.
 
"Met deze campagne willen we inspelen op een duidelijke behoefte aan informatie over hinder. De tentoonstelling geeft de bezoekers inzicht in de hinderproblematiek en geeft tips om zelf hinder te voorkomen. Want we kunnen er wel degelijk iets aan doen. Bovendien leert de expo ook wat je kan doen in hindersituaties. Met elkaar praten is heel belangrijk en helpt in de meeste gevallen de hinder oplossen" weet Jean-Pol Olbrechts, gedeputeerde voor leefmilieu.
 
Met deze campagne wil de provincie ook het hinderbeleid van gemeenten en politie ondersteunen.
 
 Op de tentoonstelling wordt de bezoeker met prikkelende vragen over hinder en de opvallende kleuren van de drie luisterzitjes uitgenodigd om de koptelefoon op te zetten. Na een druk op de knop hoort men een humoristische dialoog over een hindersituatie. Een radiostem spoort de deelnemers aan om de specifieke folders mee te nemen. Geluidshinder bij een verbouwing of door luide fuifmuziek, geurhinder door een bedrijf of door afvalverbranding in de tuin, lichthinder, hinder en gezondheid en een dialoog tussen veroorzaker en slachtoffer van hinder zijn de thema's van de radiospots.
 
 
Praktische informatie:
Datum: van dinsdag 24 november tot zaterdag 12 december 2009
Plaats: De gemeentelijke bibliotheek, Schapenstraat 42 in Lennik
De tentoonstelling is gratis
 
Meer info:
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 nov 2009
Gerrit Achterland
Repro Editiepajot
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 20 mei 2024

archief