LENNIK / SINT-GENESIUS-RODE - Activiteiten voor de jeugd tijdens de kerstvakantie

LENNIK / SINT-GENESIUS-RODE - Activiteiten voor de jeugd tijdens de kerstvakantie

Panta_rhei
Repro Editiepajot
 

Tijdens de kerstvakantie organiseert Jeugddienst Panta Rhei, Kleuterdienst Ratjetoe en Sportfederatie SportArk opnieuw ateliers, themakampen, cre-actieve vakanties en sportkampen voor groot en klein.

Een overzicht waar kinderen terecht kunnen in onze contreien.
 
Panta Rhei vzw voor 7-12 jarigen van 21 tot 24 december.
SINT-GENESIUS-RODE: ARTaffaire!/ Gemeentelijke Basisschool Wauterbos, Wauterbos 1- 1640 Sint-Genesius-Rode
Ben je benieuwd hoe je een levend standbeeld kan worden, een machine maakt of hoe een oude knuffel een raar wezen kan worden? Neem dan deel aan deze workshop en laat je onderdompelen in de wereld van de hedendaagse kunst. Samen gaan we op zoek naar antwoorden op vragen die beelden, schilderijen en installaties soms bij ons oproepen. We bekijken prenten van hedendaagse kunstenaars, herinterpreteren ze en gaan aan de slag met materiaal en nieuwe media om zelf ook zo’n werk te maken.
LENNIK: STRIPFESTIVAL/ Sporthal Jo Baetens, Alfred Algoetstraat 77- 1750 Lennik
Tijdens deze vakantie duiken we in de wereld van het stripverhaal. We bedenken ons eigen verhaal op basis van bestaande striphelden of we verzinnen zelf enkele nieuwe figuren. Al tekenend blazen we leven in onze personages. Een getekend stripverhaal of poster wordt het hoogtepunt van deze tekenvakantie.
 
Van 28 tot 31 december
LENNIK: CIRCUS/ Sporthal Jo Baetens, Alfred Algoetstraat 77- 1750 Lennik Jongleurs, Acrobaten, Circusdirecteurs, Goochelaars, en Jij Meer hebben we niet nodig om deze week door te komen, Kom en doe mee met ons eigen circus. Maak een levensgrote piramide met jou van boven Jongleer met kegels, ringen, flowersticks en nog ander vreemde dingen. Iedereen kan het en iedereen doet mee. Maar waar is die Clown nu weer???
 
Ratjetoe voor 3-6 jarigen van 21 topt 24 december
SINT-GENESIUS-RODE: DE PUITPRINS/ Kleuterschool Wauterbos, Dwarshaagstraat 20 - 1640 Sint-Genesius-Rode
Er was eens een koning die drie lieflijke dochters had. De jongste, prinses Soezabel, was de mooiste van de drie. Het beeldschone meisje speelde altijd met de gouden bal die ze voor haar zevende verjaardag van haar vader, de koning, had gekregen. Maar op een dag..... (Thema gebaseerd op: "De puitprins" van Marc de Bel)
 
LENNIK: DE WERELD ROND MET NIEUWJAAR/ Gemeentelijke Basisschool, Hendrik Ghyselenstraat 19 - 1750 Lennik
Janneke is de betoverende nieuwjaarsfee. Elk jaar vliegt ze rond de kerst en nieuwjaarsperiode van land tot land. Maar dit jaar is Janneke een beetje verdrietig want ze is haar toverstafje verloren. En in welk land? Dat weet ze niet meer precies. Zonder haar toverstaf is Janneke, in de eindejaarsdrukte, helemaal verloren. Willen jullie Janneke mee helpen zoeken?
 
Van 28 tot 31 december
SINT-GENESIUS-RODE: PETER PAN OP PIRATENPAD/ Kleuterschool Wauterbos, Dwarshaagstraat 20 -
1640 Sint-Genesius-Rode
Ken jullie hem nog: Peter Pan die vriendelijke jongen uit Neverneverland De jongen die nooit volwassen wordt. Peter?s beste maatje is het lieve elfje Tinkelbel. Peter is een heel ongewone jongen, hij kan net zoals Tinkelbel vliegen. Wel kijk nu eens, Peter is lang niet meer zo vriendelijk en behulpzaam. Peter Pan heeft een gek gestreept doekje op zijn hoofd en een piratenlapje voor zijn oog. Is Peter Pan een echte piraat geworden? Of zit kapitein Haak hier voor iets tussen.
 
LENNIK: KRIEBELDIERTJES/ Gemeentelijke Basisschool, Hendrik Ghyselenstraat 19 - 1750 Lennik
Prentenboek over de spin Jonnie: hij is erg lief, maar niemand weet het. Als hij drie wordt, krijgt hij niet de gelegenheid om iemand te vragen met hem een stuk taart te eten, want sprinkhaan, bij, vlinder, slak en worm maken zich gillend uit de voeten. Dan eet hij de taart maar alleen op. Niemand weet dat Jonnie lief is..."ALLEEN JIJ! dus als je Jonnie ergens tegenkomt, geef hem een hele dikke zoen."
 
Sportark voor 6-14 jarigen van 28 tot 31 december
SINT-GENESIUS-RODE: ZWEMMEN-OMNISPORT/ Sporthal Wauterbos, Doornlarenhoofdstraat - 1640 St- G- Rode
Tijdens dit kamp is er dagelijks een sessie zwemmen voorzien waarin kinderen op hun niveau zwemles krijgen. De namiddag zullen we ons o.a. wagen aan sporten zoals; basket, scoop, kinbal, floorbal, baseball, en andere.
 
Voor meer info en inschrijvingen:www.pantarheivzw.be  www.ratjetoe.be
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 dec 2009
Felix Merckx
Repro Editiepajot
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Emile Devogeleer | 10 sep 2017
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Felix Merckx | 04 sep 2017
Felix Merckx | 25 aug 2017

archief