LENNIK - Lentekind plant boompjes

C21

LENNIK - Lentekind plant boompjes

Editiepajot_lennik_lentekind_foto_merckx
Foto Felix Merckx
 

De Basisschool voor Buitengewoon Onderwijs Lentekind heeft in het kader van milieu op school (MOS) de eerste fase van het project ‘De Gouw’ gerealiseerd. Achttien fruitbomen werden met de kinderen aangeplant.
In een volgende fase wordt er nog een bloemenweide ingezaaid en een moestuin aangelegd. Zo hopen hiermede hun derde MOS-logo te behalen.

Elke klas heeft nu zijn eigen klasboom. Er werd gekozen voor hoogstambomen, die binnen enkele jaren vruchten zullen leveren voor de kinderen. Nu krijgen ze al twee dagen op de week een stuk fruit als tussendoortje.
In een volgende fase zal er nu een bloemenweide ingezaaid worden en in een nog latere fase zal elke klas zijn moestuintje hebben, waar de kinderen dan zelf kunnen kiezen welke groenten ze willen eten.
 
Lentekind behaald al een 2de MOS-logo en het is nu de bedoeling om tegen het einde van volgend schooljaar een derde logo te behalen.
 
Dit alles kadert in het project ‘gezondheidsbeleid van Lentekind’: werken in de tuin (bewegen) en eigen groenten eten (gezonde voeding).
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 dec 2009
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 04 apr 2024

archief