MERCHTEM - Installatievergadering Lokaal Overleg Kinderopvang

MERCHTEM - Installatievergadering Lokaal Overleg Kinderopvang

Logo_kindengezin

Op donderdag 24 april 2008 vond de installatievergadering Lokaal Overleg Kinderopvang (LOK) plaats in de raadzaal van het gemeentehuis. Met dit initiatief geeft de gemeente uitvoering aan het besluit van de Vlaamse regering van 4 mei 2007 houdende het lokaal beleid kinderopvang. De belangrijkste taak van dit overleg is de gemeente advies verlenen bij de opmaak van het lokaal beleidsplan kinderopvang, de uitvoering van het beleidsplan en de uitbouw van opvangvoorzieningen binnen de gemeente. Dit eerste overleg werd ingeleid door schepen Elpers (schepen van gezin), gevolgd door een korte toelichting van Kind en Gezin.

Het belangrijkste agendapunt van dit eerste overleg was de verkiezing van de voorzitter en de secretaris.
De nieuwe raad is samengesteld uit vertegenwoordigers van de Merchtemse basisscholen, de oudercomités van de Merchtemse basisscholen, de zelfstandige onthaalouders, dienst voor opvanggezinnen-landelijke kinderopvang, de mini-crèches, gezinsbond, wiebeltje en de gemeentelijke jeugddienst als stemgerechtigde leden. Een afgevaardigde van Kind & Gezin, het OCMW, het schepencollege, de gemeente – en OCMWraad en de dienst burgerzaken vertegenwoordigen de niet – stemgerechtigde leden.
Het bestuur ziet er uit als volgt:
Voorzitter: Else Van Hemelrijck (vertegenwoordiger ouders)
Secretaris: Lieve Annaert (dienst burgerzaken)
 

Schepen Elpers doet alvast een oproep om al uw vragen, opmerkingen of suggesties aangaande kinderopvang, te mailen naar kinderopvang@merchtem.be

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 apr 2008
Steven Walravens
Steven Walravens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 30 sep 2020
Sam Herremans | 28 sep 2020
Sam Herremans | 19 sep 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 06 sep 2020

archief