OPWIJK - Oud gemeentehuis Mazenzele geraakt niet verkocht

C21

OPWIJK - Oud gemeentehuis Mazenzele geraakt niet verkocht

Image001

Opwijk vindt geen koper voor het voormalig gemeentehuis van deelgemeente Mazenzele (Steenweg). De vraagprijs werd intussen verlaagd van 500.000 naar 350.000 euro.

 

Het oud-gemeentehuis van Mazenzele bevindt zich dus langs de drukke Steenweg (N47). Het gebouw dat bijna niet meer gebruikt wordt staat te verkommeren. Het gemeentebestuur wilde het pand verkopen om met de opbrengst een deel van de bouw van de nieuwe feestzaal De Kersenpit (onlangs geopend) te financieren, maar dit lukt maar niet.

 

Zelfs een forse verlaging van de prijs helpt niet. Het gebouw staat sinds mei vorig jaar te koop.

 

De sociale huisvestingsmaatschappij Providentia is eveneens niet geïnteresseerd. Als het pand wordt afgebroken is er ruimte voor drie gesloten bebouwingen,. Misschien is dit het enig haalbare.

 

De Heemkring Opwijk-Mazenzele (HOM) is tegen de verkoop van het gemeentehuis. Dit pand gebouwd in 1871 door toenmalig architect Louis Spaak is zeker niet te verwaarlozen, want de contouren en de gevel zijn mooi bewaard. Het gemeentehuis heeft een bepalende rol gespeeld in de ontwikkeling van de drukke steenweg die in 1820 werd aangelegd, aldus de heemkring.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 jan 2019
Paul Onselaere
Paul Onselaere
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 29 sep 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief