TERNAT - Kruispunt Nieuwbaan-Sluisvijverstraat moet zo snel mogelijk in oorspronkelijke staat worden hersteld

C21

TERNAT - Kruispunt Nieuwbaan-Sluisvijverstraat moet zo snel mogelijk in oorspronkelijke staat worden hersteld

Editiepajot_ternat_kruispunt_sluisvijverstraat_foto_guido_van_cauwelaert__1_
Foto's © EP
 
Editiepajot_ternat_kruispunt_sluisvijverstraat_foto_guido_van_cauwelaert
Foto's © EP
 

sp.a-gras vraagt volwaardige fiets- en voetpaden in verlengde brug. "Een nieuwe inrichting van het kruispunt Nieuwbaan-Sluisvijverstraat - voor de brug over spoorweg - kan slechts worden overwogen na het aanleggen van volwaardige fiets- en voetpaden en overleg erover in de bevoegde gemeenteraadscommissie," zegt sp.a-grasraadslid Guido Van Cauwelaert. Bij de opening van de spoorwegbrug bleek de afslag naar de Sluisvijverstraat - rechts van het parkje - al afgesloten. Van Cauwelaert vraagt om zo snel mogelijk de oorspronkelijke toestand te herstellen.

"Onlangs ging de brug over de spoorweg van de Nieuwbaan opnieuw open voor het verkeer. De verkeerssignalisatie was keurig aangebracht," zegt het grasraadslid, "maar de nieuwe verkeerssituatie was blijkbaar toch aanleiding tot enige verwarring. Verscheidene chauffeurs komende uit de Sluisvijverstraat - waaronder die van de bus van De Lijn - waren even spookrijder, toen zij het verkeerde rijvak gebruikten om links in te slaan."
"In het verlengde van de brug werden er fietssuggestiestroken aangebracht op de rijbaan van de Nieuwbaan. Daaruit blijkt dat de straat niet gelijktijdig kan gebruikt worden door fietsers én vrachtwagens of autobussen omdat die daarvoor te smal is", zegt Van Cauwelaert.
"Uit de pers vernemen we dat het gemeentebestuur overweegt om de bestaande afslag van de Nieuwbaan naar de Sluisvijverstraat definitief af te sluiten, zoals reeds het geval was bij de opening van de brug. Daardoor zou alle verkeer tussen de Nieuwbaan en de Sluisvijverstraat voortaan via het kruispunt aan de brug moeten rijden. Op de bijgaande foto's kan men vaststellen dat het verkeer door deze gewijzigde situatie chaotisch is verlopen en dat men door alle verkeer over deze smalle rijbaan te willen laten verlopen de veiligheid van de zwakke weggebruiker in het gedrang brengt. Een wijziging van de verkeerssituatie kan dan ook alleen worden overwogen als er op het bewuste gedeelte van de Nieuwbaan eerst volwaardige fiets- en voetpaden worden aangelegd. Zoals reeds gevraagd door de bewoners van de wijk dienen de fietspaden op de kruispunten ook rood geverfd te worden," besluit de vertegenwoordiger van de groen-rode fractie.
Van Cauwelaert vroeg aan de voorzitter van de gemeenteraad op de agenda van de eerstvolgende gemeenteraadszitting te plaatsen.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 aug 2011
ep
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 26 sep 2023
Guido van Cauwelaert | 21 sep 2023
Guido van Cauwelaert | 20 sep 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 18 sep 2023
Guido van Cauwelaert | 16 sep 2023
Guido van Cauwelaert | 15 sep 2023
Guido van Cauwelaert | 14 sep 2023
Guido van Cauwelaert | 13 sep 2023
Guido van Cauwelaert | 08 sep 2023

archief