TERNAT - Parkeerplan goedgekeurd

TERNAT - Parkeerplan goedgekeurd

Zone3extraepbis
De gemeente Ternat biedt zijn pendelende nwoners een parkeerkaart van 50 euro aan op de eigen parkings (lichtblauw op het plan) aan het station als alternatief voor de 350 euro die niet-inwoners bij de NMBS zullen betalen vanaf 1 maart. De rest van de zone wordt voorbehouden voor parkeren met beperkte duur (3 uur) of parkeren door bewoners (die hiervoor een gratis parkeerkaart krijgen).
 
Zone1bisep
 
Zone2
 
Zone4bisep
Het parkeerreglement wordt van toepassing van maandag tot vrijdag. Op zaterdag is de regeling voor de groene kortparkeerplaatsen aan de handelszaken wel van toepassing.
 
Zone5
Aan de treinhalte Essene-Lombeek worden niet-inwoners verwezen naar een parking in de Rietstraat op 550 meter van de treinhalte, waar ze gratis kunnen parkeren
 

Dinsdag werd het nieuwe parkeerplan door de gemeenteraad goedgeurd. De goedkeuring van het plan, dat reeds enkele jaren geblokkeerd was, kwam in een stroomversnelling door de beslissing van de NMBS om betalend parkeren in te voeren op haar parking aan het station Ternat. De gemeente Ternat besloot daarop om aan zijn inwoners een parkeerkaart van 50 euro aan te bieden op de eigen parkings (lichtblauw op het plan) aan het station als alternatief voor de 350 euro die niet-inwoners bij de NMBS zullen betalen vanaf 1 maart. De rest van de zone wordt voorbehouden voor parkeren met beperkte duur (3 uur) of parkeren door bewoners (die hiervoor een gratis parkeerkaart krijgen).

Het parkeerplan regelt meteen ook de parkeermodaliteiten in vier andere zones. In de eerste plaats de zone rond de treinhalte van Essene-Lombeek. Heel deze zone wordt voorbehouden voor inwoners van Ternat (kaart 50 euro), bewoners (gratis kaart) en parkeren met beperkte duur (3 uur). Niet-inwoners worden verwezen naar een parking in de Rietstraat op 550 meter van de treinhalte, waar ze gratis kunnen parkeren.

Op het Marktplein blijft de huidige blauwe zone (kleine driehoek en rand omheen groot gedeelte Marktplein) gereserveerd voor parkeren met beperkte duur (3 uur) en bewoners van de zone (gratis parkeerkaart). Op het midden van het groot gedeelte kunnen ook inwoners met een parkeerkaart (50 euro) onbeperkt parkeren. De straten omheen het Marktplein en de Dreef worden ook allemaal blauwe zone met toelating voor bewoners tot lang parkeren met hun gratis parkeerkaart. Niet-inwoners kunnen nog steeds gratis terecht op de parking aan Café De Waterheren, of in straten buiten de blauwe zones (500 meter stappen), als ze langer dan drie uur in Ternat willen blijven. In de zones aan het station en aan de kerk van Sint-Katherina-Lombeek zijn ook (groene) kortparkeerplaatsen voorzien voor oppikken van treinreizigers of snelle boodschappen bij de bakker, apotheker, slager, bank, enz. Anders zouden de handelaars onbereikbaar worden bij evenementen in het Cultureel Centrum, begrafenissen, enz.

Het parkeerreglement wordt van toepassing van maandag tot vrijdag. Op zaterdag is de regeling voor de groene kortparkeerplaatsen aan de handelszaken wel van toepassing. Werknemers of eigenaars van bedrijven of instellingen kunnen een parkeerkaart kopen aan 350 euro (hetzelfde tarief als de NMBS).

Zie ook TERNAT - Betaalparking NMBS groot probleem voor omliggende gemeenten

Eerder verschenen Gemeente en NMBS beveiligen samen fietsenstalling

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 dec 2017
Guido Van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido Van Cauwelaert | 09 dec 2018
Guido Van Cauwelaert | 08 dec 2018
Guido Van Cauwelaert | 08 dec 2018
Guido Van Cauwelaert | 06 dec 2018
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido Van Cauwelaert | 05 dec 2018
Guido Van Cauwelaert | 30 nov 2018
Guido Van Cauwelaert | 30 nov 2018
Guido Van Cauwelaert | 25 nov 2018
Guido Van Cauwelaert | 24 nov 2018
Guido Van Cauwelaert | 23 nov 2018

archief