TERNAT - KLJ Wambeek heeft nieuwe lokalen

TERNAT - KLJ Wambeek heeft nieuwe lokalen

Img_4071
 
Img_4072
In 2018 werd gestart met het aanleggen van Outdoor Wambeek. Naast sportterreinen waren in het ruimtelijk plan ook jeugdlokalen voorzien. Die zijn nu klaar.
 

De jongeren van KLJ Wambeek kunnen zich voortaan volop uitleven in hun nieuwe lokalen. Die staan op de outdoorsite, naast de voetbalvelden in Wambeek. In die omgeving kan iedereen veilig ravotten.

Op de site van Outdoor in Wambeek staan de lokalen van de KLJ nu waar ze voorzien zijn. De gemeente Ternat kocht de grond een tijdje geleden aan om zoveel mogelijk activiteiten op de outdoorsite te bundelen. De aangekochte grond ligt in het bestaande ruimtelijk uitvoeringsplan voor recreatiegebied. 

KLJ Wambeek was al een tijdje toe aan nieuwe lokalen. Het ledenaantal bij de jeugdvereniging steeg de laatste jaren erg vlot, waardoor de voormalige site, het oude schooltje in Wambeek, niet meer voldeed. KLJ was al langer vragende partij voor nieuwe lokalen, en die kreeg de jeugdvereniging nu ook.

Op de outdoorsite werden containers geplaatst die voorzien zijn van het nodige basiscomfort. De lokalen zelf kostten zo’n 70.000 euro, waarvan de gemeente Ternat 49 procent en de KLJ 51 procent betaalde. 

“Op deze plaats kan de jeugd vrijuit en veilig ravotten”, zegt jeugdschepen Timo Schoukens. “Ook het bosje aan de rand van de weide werd aangekocht en in het RUP opgenomen, dus de jongeren beschikken hier zelfs over een speelbos!”

Sinds de lokalen er staan kwamen er wel al enkele opmerkingen van buren, vinden dat de containers het idyllische zicht op Wambeek en de kerktoren verpesten. “We kunnen niet ontkennen dat het uitzicht niet ideaal is, maar om veilig te spelen is deze site wel de perfecte locatie”, zegt schepen Schoukens. “We wilden de lokalen zeker niet op de parking aan de voetbalvelden plaatsen, want dat zou dan weer onveilig zijn. Nu beschikken we over een sportsite met ruime parking, en daarnaast een veilig speelzone. We plannen wel nog een groenaanplant met bomen zodat de containers verstopt zitten in het landschap. We willen ook samen met de KLJ bekijken hoe we het geheel op een creatieve manier beter kunnen laten opgaan in het uitzicht.”

Eerder verschenen  

Vrouwelijke T1 en Red Flames versterken werking FC Dames 

Voetbalclubs slaan handen in elkaar

Kunstgrasveld in Wambeek (Oudoor)

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 apr 2020
Guido Van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido Van Cauwelaert | 28 okt 2020
Guido Van Cauwelaert | 26 okt 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido Van Cauwelaert | 24 okt 2020
Guido Van Cauwelaert | 17 okt 2020
Guido Van Cauwelaert | 16 okt 2020
Guido Van Cauwelaert | 13 okt 2020
Guido Van Cauwelaert | 02 okt 2020
Guido Van Cauwelaert | 02 okt 2020

archief