TERNAT - Belastingbetaler draait op voor conflict rond bestemming oud gemeentehuis

C21

TERNAT - Belastingbetaler draait op voor conflict rond bestemming oud gemeentehuis

1f410db6-c7af-4d69-aa48-05c5f2a49593
 

 De initiatiefnemers van het project “1719” het opwaarderingsproject van het oud gemeentehuis van Ternat (Kasteel De Mot) kregen voor de rechtbank van Eerste Aanleg van Brussel hun gelijk. Na de vele discussies komt er zo eindelijk klaarheid in deze zaak. 

 

De rechtbank van Eerste Aanleg Brussel veroordeelt de gemeente Ternat tot betaling aan Jo Van der Elst en Sven van Loon van het bedrag van 75.000,00 €, verhoogd met de intresten op dit bedrag aan de wettelijke rentevoet vanaf de datum van dit vonnis tot de dag van betaling. De rechtbank veroordeelt de gemeente Ternat ook tot de gerechtskosten.

 

Een onverkwikkelijke kwestie die al aansleept sinds 2016 en nu haar beslag krijgt. Inmiddels staat dit monument van Ternat nog steeds leeg, enkel een sporadisch gebruikte “fietsbieb” werd er ingericht. Zowel Groen als N-VA reageren.

 

Reactie N-VA Ternat

 

“Dit is een heel spijtige en vooral heel kostelijke zaak voor de gemeente. Deze 75.000€ had uiteraard veel zinvoller besteed kunnen worden in onze gemeente. Dit dossier loopt al een traject van vele jaren en is niet enkel de verantwoordelijkheid van het huidige bestuur,” stelt Jurgen Depoorter.

 

“N-VA Ternat had al van bij het begin van de toewijzingsprocedure en ook bij de gang van zaken erna steeds haar bedenkingen kenbaar gemaakt. Helaas worden we nu met ons worst case scenario geconfronteerd: jaren van stilstand met nog een gepeperde rekening erbovenop. Het enige pluspunt is dat we nu definitief een bladzijde kunnen omdraaien en eindelijk werk kunnen maken van een zinvolle herwaardering van ons mooi oud gemeentehuis.”

 

Reactie van Groen 

Ook Groen Ternat vindt het een spijtige zaak dat de Ternatse belastingbetaler opdraait voor de kosten, met dank aan enkele politici (uit het vorige en het huidige bestuur) en de hoge ambtenaar die hiervoor verantwoordelijk zijn!

 
Spijtig ook dat er indertijd geen rekening werd gehouden met het advies van toenmalig directeur Cultuur Marleen Platteau (in een nog voriger bestuur) om het oud gemeentehuis een plaats te geven in het erfgoed- en cultuurbeleid, zegt gewezen schepen voor erfgoed Guido Van Cauwelaert
 
Eerder verschenen:
Oud gemeentehuis opent de deuren
 
 

Projectgroep 1719 mag oud gemeentehuis nieuw leven inblazen

 En https://editiepajot.com/regios/19/articles/37420

Oude pomp aan gemeentehuis in ere herstellen

 
 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 dec 2022
Guido van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 27 jan 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 26 jan 2023
Guido van Cauwelaert | 26 jan 2023
Guido van Cauwelaert | 23 jan 2023
Guido van Cauwelaert | 11 jan 2023
Guido van Cauwelaert | 09 jan 2023
Guido van Cauwelaert | 05 jan 2023

archief