De provincie Vlaams-Brabant organiseert vijf wandelingen

C21

De provincie Vlaams-Brabant organiseert vijf wandelingen

Scherm__afbeelding_2024-07-05_om_08
 

De provincie Vlaams-Brabant organiseert vijf wandelingen naar aanleiding van het Feest van de Vlaamse Gemeenschap. Op 6 juli kan er worden gewandeld in Ternat, op 7 juli in Merchtem en op 11 juli in Vilvoorde en Kortenaken. De laatste wandeling vindt plaats in Kampenhout op 14 juli. Bovendien kunnen de wandelaars deelnemen aan een fotowedstrijd.

​“We roepen de Vlaams-Brabanders op om de Vlaamse feestdag te vieren door op pad te gaan in eigen streek. Zo kan al wandelend de schoonheid van onze provincie worden ontdekt”, zegt Gunther Coppens, gedeputeerde voor toerisme en Vlaams beleid.
 
Wandelprogramma:
​Ternat – zaterdag 6 juli
Ontdek de prachtige Pol de Montwandeling van 8 kilometer. Onderweg kom je langs het geboortehuis van Pol de Mont en de watermolen van Klapscheut en Kouterbroeken. Ook een bezoek aan brouwerij De Troch kan niet ontbreken, bekend om zijn kriek en geuze.
Merchtem – zondag 7 juli
Deelnemers wandelen tijdens deze tocht van 11 kilometer door de boomgaard van het Torenhof, waar een smakelijk tussendoortje wacht.
Vilvoorde – donderdag 11 juli
De wandeling van 10 kilometer start op de Grote Markt en neemt je mee langs het bruisende Asiat Park, de toekomstige watersite, indrukwekkende street art en het serene park Drie Fonteinen. Bij Bar Bâtard wacht je een versnapering.
Als afsluiter kan je aansluiten bij een Vlaams zomers luifelconcert op de Grote Markt.
Kortenaken – donderdag 11 juli
Wandel langs het Boerenrock's Vruenpark in een ontspannende tocht van 5 kilometer, of kies voor een meer uitdagende route van 10 kilometer. Als afsluiter geniet je van een live optreden van Mc Jase!
Kampenhout – zondag 14 juli
Tijdens deze wandeling van 8 kilometer bezoek je een lokale witloofboer, waar je kan proeven van het unieke Witlov-bier.
Deelnemen is gratis, maar inschrijven verplicht. Dat kan via https://evenementen.ticketing.vlaamsbrabant.be
Fotowedstrijd
De provincie Vlaams-Brabant organiseert ook een fotowedstrijd. Om deel te nemen plaatsen deelnemers een foto van een typisch herkenningspunt in Vlaams-Brabant op hun Facebook- of Instagram-account met de hashtag #11julivlaamsbrabant.
​Op 12 juli zal een jury 11 winnaars aanduiden. Ze ontvangen elk een Straffe Streek-cadeaubon van 50 euro.
 
Meer info: www.toerismevlaamsbrabant.be/wandelzondagen
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 jul 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 10 jul 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 03 jul 2024
Guido van Cauwelaert | 03 jul 2024
Guido Van Cauwelaert | 30 jun 2024
Guido van Cauwelaert | 29 jun 2024

archief